ZadarZadne-Izdvojeno

ŽIVI ZID ISPRED HEP-a: “Struja i voda osnovne su potrebe svakog čovjeka”

Foto: Fabio Šimićev
Foto: Fabio Šimićev

S transparentima u rukama članovi Živog zida okupili su se u srijedu poslijepodne ispred HEP-ove poslovnice u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru, jednoj od ukupno 30 adresa u Republici Hrvatskoj gdje se jučer prosvjedovalo protiv HEP-ove “politike gašenja svjetla” u Hrvatskoj.

– Struja i voda osnovne su potrebe svakog čovjeka, a u Ustavu Republike Hrvatske stoji da je država dužna omogućiti socijalni minimum svim svojim građanima. Svjedoci smo da svakim danom sve više ljudi, obitelji, živi i bez struje i bez vode, a i bez doma. Zato iz 30 hrvatskih gradova želimo poslati poruku građanima da se ne boje zatražiti ono na što imaju pravo i što im jamči Ustav, a isto tako vladajućima želimo poručiti da moraju mijenjati politiku, poručili su malobrojni, ali odlučni članovi Živog zida iz Zadra ističući kako je došlo vrijeme kad se građani moraju oduprijeti teroru javnih poduzeća koja rade u korist svojih uhljeba, a na štetu svih ostalih.

– To nije samo HEP, ali s njime započinjemo javnu borbu protiv terora nad građanima, skupih računa, prijetnji, kazni i isključenja te hrvatskih deložacija obitelji iz jedinih im domova, poručili su iz središnjice Živog zida najavljujući uskoro niz novih akcija.





Related Articles

Back to top button