IzdvojenoZadar

Zdrav život protiv droge, alkohola, kockanja

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti na Narodnom trgu danas javno zdravstvena akcija. Od 11 do 13 sati Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar u suradnji sa svojim partnerima upozorit će na potrebu prevencije od ovisnosti.

Prema rezultatima Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola, uporabi droga i rizičnim čimbenicima među učenicima, hrvatski su učenici daleko iznad prosjeka u konzumiranju alkohola i pušenju cigareta. Stoga pri suzbijanju ovisnosti važnu ulogu ima primarna prevencija, u sklopu koje je nužno provoditi edukaciju o štetnosti opojnih sredstava od najranije dobi.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15.11. do 15.12. 2016. godine  Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti  Zavoda  za javno zdravstvo Zadar u suradnji s partnerima na Projektu „Mentalno zdravlje za sve“, financiranom od strane Ministarstva zdravstva u okviru raspoloživih sredstava iz djela prihoda od igara na sreću u području prevencije, tretmana i liječenja ovisnika,Terapijskom zajednicom Mondo Nuovo, Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Ligom protiv raka

 provest će javnozdravstvenu akciju na Narodnom trgu ispred Gradske straže, dana 15. prosinca 2016. godine, u vremenu od 11,00 do 13,00 sati.

Kako su se  u Zadarskoj  županiji kao jedan od vodećih zdravstvenih problema pokazale upravo bolesti ovisnosti cilj ove akcije je upozoriti javnost na probleme koje ovisnost ima na pojedinca i društvo, informirati građane o mjestima na kojima mogu potražiti pomoć, promicati zdrav način života i provođenja slobodnog vremena. 

Plakati su rad učenika Prirodoslovno – grafičke škole Zadar nastali u zajedničkim preventivnim aktivnostima u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti te im ovim putem Zavod zahvaljuje.





Related Articles

Back to top button