ZadarZadne-Izdvojeno

ZDNews ekskluzivno: Reno Sinovčić otpustio 14 djelatnika i ugasio Regional i Vox tjednik!

Reno Sinovčić
Reno Sinovčić

Kako ekskluzivno doznaje portal ZDNews.hr, danas nešto iza 9 sati svih 14 zaposlenika tvrtke  VOX d.o.o., u što se ubrajaju novinari, fotografi i grafičari tiskovina Regional i Vox tjednik ostalo je bez posla. Oni su obaviješteni  kako spomenuta dva tjednika i službeno prestaju izlaziti te kako će svi zaposlenici kojima biti prijavljeni na Zavod za zapošljavanje. Inače, za napomenuti je i podatak kako tvrtka  VOX d.o.o. ne isplaćuje plaće svojih djelatnicima mjesecima, pa je ovakav rasplet događaja, nažalost po zaposlenike, bio neminovnost.

Podsjetimo, otkako je Reno Sinovčić završio u istražnom zatvoru, Vox tjednik izašao je samo jednom i to 5. prosinca 2014. godine. Iako su zaposlenici uvjeravani kako će sve biti u redu s oba tjednika, te kako neće biti nikakvih problema s njihovim izlaženjem, to se pokazalo netočnim.

Slijede otkazi i na televiziji?

– Radi se o protuvrijednosti od 10 plaća. Ima tu cijelih, ali i dijelova plaća. Puna tri i pol mjeseca mi nismo službeno zaprimili plaću – kaže jedna od 14 otpuštenih osoba koja je željela ostati anonimna. Slično je i s televizijom Vox koja također mjesecima ne isplaćuje plaće, a prema našem sugovorniku, i tamo su za očekivati nova otpuštanja.

– Televiziji na naplatu uskoro dolazi 300 tisuća kuna od Odašiljača i veza. Ne znam kako to misle namiriti, a da ne isplate djelatnike – za kraj će naš sugovornik.


Related Articles

Back to top button