Prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, istom onom Zakonu prema kojemu je ZADAR News unatoč teškom otporu nakon više mjeseci ipak dobio preslike ugovora između Grada Zadra i Ane Lovrin, Narodni muzej Zadar i njegova ravnateljica, Renata Peroš, dužni su u zakonskom roku od 15 dana dostaviti odgovore i kopije zatraženih dokumenata. Međutim, to nisu učinili i tako su prekšili Zakon o pravu na pristup informacijama.

Shodno svim zakonskim normama, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama dana 9. studenoga 2017. godine poslali smo upit na adresu ravnateljice NMZ Renati Peroš, a on je glasio ovako:

Poštovani,

temeljem Zakona o pravo na pristup informacijama, kao i Zakona o medijima, dostavite nam kopije ugovora potpisanih između Narodnog muzeja Zadar i Davida Ricova.

Sve ugovore, od prvog do zadnjega, kao što ih je Grad Zadar morao dostaviti za Anu Lovrin:
http://www.zdnews.hr/ekskluzivno-ovo-su-tajni-ugovori-bozidara-kalmete-i-ane-lovrin-vrijedni-stotinjak-tisuca-kuna/

Primljen kao konobar na mjesto koordinatora Malog Arsenala

Zbog nepoštivanja Zakona obratili smo se Ivanu Šimuniću, pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Zlatku Begonji, predsjedniku Muzejskog vijeća i Anamariji Musi, povjerenici za informiranje

Dakle, kao što je vidljivo, zakonski rok od 15 dana prošao je odavno, a odgovore na upit kao i kopije ugovora između performera Davida Ricova (koji je kao konobar primljen na funkciju koordinatora Malog Arsenala) i Narodnog muzeja Zadar – nismo dobili iako su nam one trebale biti dostavljene u zakonskom roku od 15 dana.

Upravo to je bio razlog zbog kojega smo se danas obratili Ivanu Šimuniću, pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti od kojega, također u zakonskom roku, očekujemo odgovore. Obratili smo se i Zlatku Begonji, predsjedniku Muzejskog vijeća, kao i Anamariji Musi, povjerenici za informiranje.

Podsjetimo, Ricov je kao konobar primljen na funkciju koordinatora Malog Arsenala, a ZADAR News prvi je objavio informaciju kako David Ricov, koji je prijavljen na adresi Ugljan, Brodarice 3 prima novčanu naknadu za prijevoz na posao.

U međuvremenu je objavljen i video na kojemu se vidi Ricov kako se razbacuje i gađa s hranom, što je izazvalo zgražanje u javnosti. Video kojega je objavio portal ZADAR News pogledan je preko 50 tisuća puta.

Komentari

komentari

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here