VijestiZadne-Izdvojeno

Zaposlenicima Tankerkomerca redovna plaću u predstečajnom postupku

tankerkomerc24.12.06.U postupku predstečajne nagodbe nad Tankerkomercom d.d., Zadar utvrđen je iznos tražbina vjerovnika od 95.721.016 kuna.

Iako je bilo prijavljeno tražbina u iznosu od 112.872.217,54 kuna, osporeno je 22.3 milijuna kuna. tako je odlučilo na svibanjskom ročištu Nagodbeno vijeće koje predsjedava Suzana Budišćak Kupčinec, a članovi su Jasna Mulalić i Elizabeta Banić.
On su utvrdile i kako iznos osporenih tražbina ne prelazi 25% vrijednosti prijavljenih tražbina te su se stekli uvjeti za nastavak postupak predstečajnog postupka u koji je Tankerkomerc krenuo 16. ožujka.

Najveći vjerovnici Tankerkomerca su banke, a među onima koji potražuju sitne iznose uz kamate su tzv. mali dioničari kojima nije isplaćena dividenda iz 2007. godina, pa nadalje.
Zaposlenici Tankerkomerca, zahvaljujući predstečajnom postupku ove godine redovito primaju plaću. Umanjenu tek za jedan sat na koliko im se skratio radni dan. Za prošlu godinu su posljednju plaću dobili za mjesec svibanj, što znači da im tvrtka duguje po sedam plaća, koje su također prijavljene u tražbine prema Tankerkomercu.

I dalje su svi u iščekivanju: stečaj ili nagodba, ali na žalost, trećeg rješenja još nema na vidiku, kao ni pravih informacija o sudbini te zadarske tvrtke





Related Articles

Back to top button