ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zagreb bez iznenađenja na gostovanju u Zadru, domaćin jedini neporažen

sobinI nakon šest odigranih kola u Ligi za prvaka košarkaši Zadra jedini su na stopostotnom učinku. U šestom kolu ugostili su momčad Zagreba i upisali su pobjedu 87:69 koja im je osigurala ostanak na vrhu ljestvice s omjerom 6-0…

Košarkaši Zagreba otputovali su u Zadar kako bi pokušali doći do iznenađenja i eventualne pobjede koja bi ih približila cilju, a to je četvrto mjesto uoči polufinala. Iako su dobar dio utakmice pružali solidan otpor domaćinu, nisu uspjeli uvesti susret u neizvjesnu završnicu.

Veliki problem za Zagreb predstavljale su osobne pogreške najboljeg igrača gostiju Miralema Halilovića s kojim su se gosti na parketusolidno držali, međutim nakon što je Halilović zaradio peti prekršaj u 28. minuti, Zagreb je potpuno potonuo.

Halilović je i u dosadašnjem dijelu sezone bio uvjerljivo najbolji pojedinac kod Zagrepčana i s njim i bez njega Zagreb nije ista momčad, a to se vidjelo i u ovom dvoboju.

U 28. minuti Zadar je vodio 56:49 i Zagreb je još uvijek bio u igri iako je domaćin potpuno kontrolirao situaciju na parketu, no nakon toga Halilović je mora napustiti parket i gosti su otišli u veliki minus.

Na početku posljednje četvrtine Zadar se odvojio na dvoznamenkastu prednost i Zagreb se više nije mogao vratiti u utakmicu.

Loš šut za tricu 5/23 i čak 21 izgubljena lopta kod gostiju pomogli su Zadranima da dođu do uvjerljive pobjede i tako ostanu na stopostotnom omjeru.

U sastavu Zadrana najbolji su bili s po 20 poena Mark Lyons (8/18) i Marko Šutalo (6/10, trica 5/8) te sa 18 poena Andrew Lawrence (4/6). Kod Zagreba Ivan Novačić je ubacio 16 poena (7/15) dok je Miralem Halilović dodao 15 poena (7/11).





Related Articles

Back to top button