ZadarZadne-Izdvojeno

Zadrti HDZ-ovci: “Dabogda usakla ruka onome koji ne glasa za Kalmetu”

bager2Čak 600 tisuća kuna Grad Zadar ‘iskesat’ će za ponovnu izgradnju špine na Belafuži, odluka je ovo koja je usvojena na prošloj kaotičnoj sjednici Gradskog vijeća. I dok vijećnicima HDZ-a i njihovim koalicijskim partnerima nema ništa sporno u bezrazumnom trošenju tolikog iznosa novca na špinu, stanovnici Belafuže podijeljenog su mišljenja. Jedni su uvjerenja kako je povratak špine samo predizborni trik i orgomno rasipanje gradskog novca, dok drugi, oni malo tvrđih uvjerenja, smatraju kako 600 tisuća kuna za špinu nije puno novaca.

– Ja bi i 5 milijuna kuna daja da se ovdi izgradi špina ponovno, kaže jedan od promatrača radova na Belafuži, dok druga gospođa, koja je jučer umalo poginula radi nespretnosti bagera, kaže kako je ovo besmislen i sulud potez gradonačelnika Božidara Kalmete.

– Pa taj čovjek bi sve dao za glasove, ovo razbacivanje i bahaćenje s našim novcem je suludo i nema nikakvog smisla. Ta špina, kakva god bila, ništa neće promijeniti, a novac koji se utroši na nju mogao je poslužiti socijalnim slučajevima – kazala je i predala nam fotografiju iz koje je razvidno kako bager koji izvodi radove, stoji na nogostupu i tako priječi put svima koji se svakodnevno kreću ulicom.

– Ja sam jučer skoro poginula jer tu, kao što vidite, ne postoji nikakva signalizacija niti su postavljeni znakovi upozorenja. Jučer i danas se bager polukružno okretao preko cijele ceste i umalo je došlo do tragedije. Gdje je ovdje policija, gdje su komunalni redari, ja stvarno ne znam, kazala je zabrinuta gospođa pred okupljenih dvadesetak građana na mjestu izvođenja radova.

– Dabogda usakla ruka onome koji u nedilju ne bude glasa za Kalmetu – za kraj je kazao jedan od okupljenih prisutnoj gospođi. Stariji gospodin vjerojatno i ne zna da se u nedjelju ne glasa za “Kalmetu”, već za ponuđene liste na kojima nema Kalmete. – Glas za HDZ u nedjelju glas je za Hrvatsku, u nedilju biramo naše Hrvate u Zadru svih Hrvata – kazao je gospodin koji je minutu prije kletvom prozvao sve one koji ne glasaju za “Kalmetu i HDZ” – “da im se ruka osuši”.

Za kraj, doista, fotografija gospođe s početka ovog teksta, ali i samo kretanje bagera u posljednja dva dana, potvrđuju kako se radi o hitnim i nekordiniranim zahvatima kako bi se u javnosti stekao dojam da se o gradu nešto zaista gradi. Nešto zaista impozantno i veliko, par dana prije izbora za Mjesne odbore, i to što? – špina od 600 tisuća kuna.





Related Articles

Back to top button