ZadarZadne-Izdvojeno

Zadranke i Zadrani, znate li da je Ivan Sinčić 2012. spasio obitelj Vukić od deložacije?

villy
Ivan Sinčić (Foto: Jurica Gašpar)

Četvrtak je, 8. studenog 2012. godine. Hladno je. Za 10 sati najavljena je, prema izjavama svjedoka, nepravedna deložacija obitelji Vukić u Arbanasima. Oko kuće i cijelog kvarta nalazi se kordon interventne policije, kao da se radi o najvećim kriminalcima, a ne o jednoj sasvim običnoj obitelji, Od ranih jutarnjih sati u potpuno je blokirana jednosmjerna ulica koja se nalazi tek desetak metara od velike zgrade u kojoj žive Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković. Nešto dalje živi Ingrid Antičević Marinović. Pripadnici Živog zida dan ranije, mudro, ušli su u obiteljsku kuću Vukićevih te su se u ranim jutarnjim satima postavili u živi zid ispred ulaza u kuću.

Među onima koji su svojim tijelom branili spornu deložaciju obitelji kojoj je to jedini dom, bio je i predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić, a to potvrđuje i fotografija koju je iz svoje arhive prije nekoliko dana “iskopao” novinar Novog radija, Jurica Gašpar, koji nam je istu i ustupio.

Za komentar smo danas, dok još uvijek nije nastupila predizborna šutnja, uoči sučeljavanja na HRT-u, upitali samog Sinčića, koji se iznenadio činjenicom da smo pronašli njegovu fotografiju staru više od dvije godine.

– Istina je, bili smo kod Vukićevih u Zadru gdje se dogodio pokušaj deložacije. Moram naglasiti da obitelj Vukić i danas živi u svom domu i da nisu deložirani upravo radi reakcije Živog zida. Da opet zatreba, kao mnogo puta do sada, došli bi u Zadar i branili obitelji od nepravednih i kriminalnih deložacija. Kao što smo stali uz Vukićeve, stali bi uz bilo koju zadarsku obitelj – za kraj će Sinčić, koji je sa Ivanom Pernarom i Damirom Trnačićem privođen više puta radi opstrukcije deložacija. Za istaknuti je i podatak kako je na stotine obitelji ostalo u svom jedinom posjedu upravo radi Živog zida i njihovog beskompromisnog i nesebičnog djelovanja.





Related Articles

Back to top button