112ZadarZadne-Izdvojeno

Zadranka čijeg je psa ubio strujni udar razočarana nebrigom gradske uprave

DSC_3133_1268997756U proteklih mjesec dana nitko mi se iz gradske uprave nije ni na koji način obratio. Iskreno, prvih dana nakon nesretnog događaja to sam očekivala − kazala nam je u srijedu Maja Berber, Zadranka koja je 26. srpnja u večernjim satima pretrpjela strujni udar zbog neispravne podne rasvjete u lučici Foša, dok je istodobno njezin pas labrador od udara struje uginuo.

Maju su od veće nesreće spasile japanke koje je imala na nogama te je noć provela u bolnici na intenzivnoj njezi, dok je pas direktno mokrim šapama stao na podno rasvjetno tijelo i nije preživio udar struje. − Umjesto psa, to je moglo biti neko dijete. Opasnost je uistinu velika. Ne razumijem da su istoga dana iz gradske uprave građanima poručili da je Zadar siguran grad. Sa mnom nitko nije kontaktirao, te sam angažirala odvjetnika. Ne prijetim tužbom, samo želim postići da se nikome ne dogodi ovo što se meni dogodilo.

Riječ je o nebrizi Grada − kazala je Maja Berber. U srijedu se u gradskoj upravi moglo doznati da je završena obrada ovog slučaja, za koju je bilo zaduženo posebno povjerenstvo čije je osnivanje na dan nesreće zatražio gradonačelnik Božidar Kalmeta. Povjerenstvo je trebalo utvrditi činjenice i okolnosti događaja, o čemu je izvješće tek završeno.

O njemu će s članovima povjerenstva u petak raspravljati gradonačelnik Kalmeta. Činjenice i okolnosti događaja utvrđivali su članovi povjerenstva Nikola Štokov, Srećko Stavnicki i Marko Rakvin. U petak će javnosti biti poznati uzroci stradavanja u Foši i razlozi lošeg stanja dekorativne javne rasvjete koja je na tlu u Foši ugrađena na nekoliko desetaka mjesta.

Foša još uvijek ‘isključena’

Od dana nesreće rasvjeta u Foši nije uključena. Poslove održavanja rasvjete u Foši inače obavlja tvrtka “Nin elektrocommerce” (NEC), čiji je direktor Krešimir Budija tvrdio da krivnju ne snosi NEC, nego proizvođač rasvjetnih tijela, tvrtka Phillips. Tehnički direktor NEC-a Damir Špralja je, pak, kazao da je do kvara podnog rasvjetnog tijela u Foši došlo zbog prodora vode.





Related Articles

Back to top button