ZadarZADAR Sport

Zadrani plivaju 16.000 m na najprestižnijem plivačkom maratonu u Europi

Foto: PR
Foto: PR

Na Faros maratonu u Starom Gradu na Hvaru, jednom od najprestižnijih plivačkih maratona u Europi, koji se održava u subotu, dvojica Zadrana Dražen Adžić i Filip Erceg brane boje KDP Donat.

Ove godine je posebna čast nastupiti, jer je ovo jubilarni 40. maraton. I kad pogledamo u prošlost, svi oni koji su vrijedili u svijetu maratonskog plivanja upisali su nastup na Farosu. Ove godine najveća zvijezda je Talijan Matteo Furlan – trećeplasirani na zadnjem svjetskom prvenstvu u Ruskom Kazanu.

Filipu Ercegu je ovo četvrti nastup i za njega se može reći da se u Starom Gradu osjeća kao domaćin. Nada se dobrom nastupu i vremenu od oko 4 sata i 20 minuta!
Dražen Adžić će ubilježiti sedmi nastup zaredom i to mu je najveća satisfakcija. Samo rijetkima je uspjelo toliko puta nastupiti i isplivati 16.000 metara.
Pogođeni gubitkom dragog prijatelja i člana KDP Donat Veljka Damjanovića zvanog Četro, Dražen i Filip kažu da plivaju njemu u čast, jer on se uvijek znao veseliti svim njihovim podvizima i uspjesima.





Related Articles

Back to top button