ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadrani lakoćom i protiv drugog šibenskog kluba za nastavak savršenog niza

Ive Ivanov
Ive Ivanov

Košarkaši Zadra u kratko vrijeme srušili su oba šibenska kluba. Nakon što su na Baldekinu bez problema svladali momčad Jollyja, u svojoj dvorani su bili bolji i od GKK Šibenika…

Nikakvo iznenađenje nije bilo na pomolu na Višnjiku. Šibenčani su se nadali kako bi možda mogli duže zadržati utakmicu u egalu i tako stvoriti nervozu kod domaćina, ali to se nije dogodilo.

Zadar je u potpunosti kontrolirao utakmicu od početka pa do kraja i kvalitetnim napadačkim nastupom stigao je do pobjede.

Domaćinu nije problem predstavljalo niti neigranje Andrewa Lawrencea koji nije bio spreman za nastup, cijelu utakmicu s klupe je odgledao i Toni Prostran, ali bez obzira na to Zadrani su glatko slavili.

Šibenčani su priključak držali tek u prvih sedam-osam minuta kada su zaostajali tek dva poena (18:16), no onda se Zadar počeo odvajati. Ubačajima Marka Lyonsa i Josipa Sobina pobjegao je na 24:16 i Šibenik više nije nijednom došao blizu.

Početkom druge četvrtine Tricom Marka Šutala domaćin je prvi put dosegnuo dvoznamenkastu prednost, a seriju 12:0 zaključio je Sobin ubačajem za 38:20 i već tada je bilo jasno da će pobjeda otići na stranu domaćina.

U nastavku susreta razlika je dodatno rasla da bi se potop gostiju zaustavio na konačnih 101:64.

U redovima Zadra istaknuli su se Ive Ivanov s 19 poena (8/13), šest skokova i pet asistencija te Marko Ramljak s 15 poena (6/7) i sedam skokova. Kod gostiju Teo Petani je ubacio 13 poena (3/9).





Related Articles

Back to top button