IzdvojenoZadar

Zadarski SDP podijeljen: Sabina Glasovac i GO su za Ostojića, Renata Sabljar Dračevac i ŽO podržavaju Bernardića

Zadarski SDP opet je podijeljen. Nije to nova vijest kada je u pitanju vječna oporba u Donatovom gradu s obzirom na česte sukobe na relaciji gradske i županijske organizacije. Osim dubokih podjela, nekad i na osobnoj razini i teških riječi koje su nebrojeno puta završile u javnosti, tu su i neka druga nepremostiva neslaganja koja traju dugi niz godina. Tako je postalo pravilo, kad gradska organizacija podržava jednu osobu ili projekt, ona županijska podržava suprotno od njih i obrnuto.

A kada su u pitanju izbori za (novog) predsjednika SDP-a, valjalo bi se vratiti nekoliko mjeseci unazad. Tada je predsjednica ŽO SDP javno podržala tadašnjeg kandidata Zlatka Komadinu, dok je predsjednica GO sa svojim članovima javno podržala Zorana Milanovića.
Ni aktualnih izbori za nasljednika Zorana Milanovića nisu ništa drugačiji. Sabina Glasovac , kao i gotovo svi članovi GO SDO-a svrstala uz ‘struju’ koja je na prošlim unutarstranačkim izborima podržavala Zorana Milanovića. Podržali su Ranka Ostojića koji je u prvom krugu osvojio 22,79%, dok je Davor Bernardić osvojio velikih 46%.

‘Cijeli dan rade telefoni’

Kako doznajemo od izvora iz zadarskog SDP-a i danas ‘rade telefoni’ s obje strane.

“Zove se i nagovara članstvo da glasuju na sutrašnjim izborima. Pretpostavljate, struja Sabine Glasovac moljaka za glasove za Ostojića, a ova druga, Renate Sabljar Dračevac, da se glasuje za Davora Bernardića” – kazao je za ZADAR News izvor iz stranke.

A koga će sutra izabrati članovi SDP-a i kojoj od dvije predsjednice zadarskog SDP-a će smrknuti, a kojoj svanuti, ostaje nam za vidjeti.





Related Articles

Back to top button