Zadar

Zadarski gimnazijalci proslavili 40.godišnjicu mature

Četrdeset godina mature proslavili su u subotu i gimnazijalci Vladimira Nazora, generacija 1975./1976. Generacija je to danas mnogih poznatih i uglednih građana Zadar. Tada je to bila generacija poznata po nesputanoj mladosti, dobrom učenju i rokerskom pogledu na svijet.

– Vjerujte mi događanja je bilo svaki dan. Većinom dobrih. Nažalost, najtragičniji događaj bio je kad smo krenuli u prvi razred, ubojstvo dvojice naših profesora. No, mislim da treba istaknuti da tad ljudi nisu gledali tko je i kako obučen i kome pripada. Različitosti takve vrste bilo je sramota isticati. Međutim, na svoj način, mi smo svi bili različiti. Također je važno istaknuti da je u to vrijeme gimnazija proizvodila vrlo dobre kadrove i bila poznata u cijeloj zemlji, rekla je ustavna sutkinja Ingrid Antičević Marinović.

Među okupljenim pripadnicima generacije je doktora znanosti, pravnika, liječnika, farmaceuta, inženjera. Od javnih osoba došli su županijski državni odvjetnik Goran Troskot, njegov zamjenik Slobodan Denona, liječnici Linda Pavić, Miljenko Ljoka, najtrofejniji jedriličarski trener Edo Fantela, direktor HPB u Zadru Dragan Pećnik, poduzetnici Draško Stipić i Željko Zubčić, bivši novinar, a odnedavno doktor znanosti Nenad Vertovšek. U Zagrebu su svoj život nastavili i karijere stvorili biolog i muzejski kustos Eduard Kletečki i dr. fizike Tihomir Surić, dok su pojedini pripadnici generacije završili u SAD-u.
Bivšim učenicima Gimnazije V. Nazora pridružili su se umirovljeni nastavnici Ilija Sorić, Petar Vranjković i Marko Prgin.

Foto: Zadarski list





Related Articles

Back to top button