ZADAR Sport

Zadarski borci Erstić i Orlović brončani na EP u kickboxingu

Foto: PR
Foto: PR

Ovaj tjedan je održano Europsko prvenstvo u kickboxingu Grad domaćin bio je španjolski San Sebastian.

Veliki uspjeh zadarskog i hrvatskog sporta možemo zahvaliti zadarskim “pretorijancima” Roku Erstiću i Marinu Orloviću koji su pod trenerskom palicom trenera Mentora Topallija vraćaju kući sa dvije brončane medalje.

Ovo je prvo veliko natjecanje na kojem su nastupali kao članovi hrvatske reprezentacije, a uspjeh je tim veći jer zadarski kickboxing klub “Pretorian” postoji tek četiri godine. Ipak, vrijednim treniranjem i ponašanjem, kako u klubu tako i izvan njega, polako i sigurno se uzdiže i postaje važan dio hrvatske reprezentacije.

Prvu brončanu medalju u kategoriji starijih kadeta kick-light je osvojio Roko Erstić koji je prikazao fantastične borbe pa je između ostalog već u prvom kolu savladao viceprvaka svijeta Talijana Roberta Nota, da bi u drugom kolu prošao i grčkog borca Athanasiosa Pilichosa.

U polufinalu se sastao s češkim borcem Adamom Panekom koji je bio izrazito veći i teži i doživio prvi poraz.

U kategoriji kick light za juniore Marin Orlović je izgubio polufinale od poljskog borca Michaela Adameka ali uz iskustvo s Europskog prvenstava na idućim natjecanjima će, kao i Roko, biti još bolji.

Velike ako ne i najveće zasluge za ovako predan i pošten rad i odnos prema borcima pripada treneru Mentoru Topalliju koji je cijelo ovo ljeto radio s njima usprkos brojnim problemima oko nabave opreme i sponzora.

– Posebne zahvale pripadaju Općini Vir na čelu načelnikom Kristijanom Kapovićem bez čije pomoći bi sve ovo bilo teže, tako da je i općina Vir jedan dio ovoga velikoga uspjeha, kazao je Topalli.





Related Articles

Back to top button