112ZadarZadne-Izdvojeno

Zadarska Hitna pomoć počela s naplatom usluga pacijentima koji nisu hitni

dom zdravlja hitna pomocZadarska hitna pomoć počela je s naplatom računa svim pacijentima koji se ne smatraju hitnim, bez obzira što imaju važeće zdravstveno osiguranje u RH, potvrdila nam je to Davorka Krnčević, ravnateljica zadarskog zavoda za hitnu pomoć.

Odluku o naplati usluga pacijentima koji nemaju, ali i onima koji imaju osiguranje, a ne spadaju u red hitnih pacijenata donijelo je Upravno vijeće još u ožujku, a naplaćivanje je počelo od 1. lipnja.

Slobodna Dalmacija piše kako je djevojci koja je u Hitnu pomoć stigla zbog dehidracije nakon injekcije naplaćen račun od 350 kuna, dok se prema cjeniku usluga samo „savjetovanje s bolesnikom” naplaćuje 50 kuna, a reanimacija čak 1800 kuna. Prema cjeniku usluga samo prvi pregled je 350 kuna.

Davorka Krnčević za Slobodnu Dalmaciju je rekla kako su bili primorani donijeti ovakvu odluku, jer čak 85 posto slučajeva koje obrađuju nije hitno.

Ravnateljici Krnčević poslali smo upit u kojemu smo zatražili informacije o tome zbog čega je ovakva odluka donesena i kako to da se u drugim gradovima poput Splita, Šibenika i Dubrovnika pacijentima sa zdravstvenim osiguranjem RH ne naplaćuju ovakve usluge.





Related Articles

Back to top button