ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar prijetio Crvenoj zvezdi i pao u posljednjih 12 minuta

imageKošarkaši Zadra doživjeli su rezultatski uvjerljiv gostujući poraz u ogledu s Crvenom zvezdom u 11. kolu ABA lige. No, igrački je bilo manje jednosmjerno nego će sugerirati 13 razlike za domaće na kraju susreta. Zadrani su se držali do završnice treće četvrtine, ali nisu imali ni snage ni koncentracije za više od toga…

Zadar nije uspio iznenaditi na gostovanju kod Crvene zvezde u posljednjem susretu 11. kola ABA lige. U utakmici koja zbog Svjetskog prvenstva za rukometašice nije bila odigrana u Pioniru, već u dvorani u beogradskom predgrađu Železniku, momčad Hrvoja Vlašića izgubila je s 82:69, uz veliki pad potkraj treće i u četvrtoj četvrtini.

S kvalitetno odigranom završnicom druge i najvećim dijelom treće dionice, Zadrani su učinili ovu utakmicu zanimljivijom nego je najavljivao uvjerljiv početak domaće momčadi. Crvena zvezda otvorila je susret sukladno očekivanjima i u završnici prve četvrtine prvi put otišla do dvoznamenkaste prednosti (21:10), a sredinom druge dionice prednost domaćina narasla je do +16 (36:20).

No, Zadar se do kraja prvog poluvremena sasvim vratio u igru, do zaostatka od 42:36 nakon prvih 20 minuta, a sa 7:0 na početku treće četvrtine, Vlašićeva momčad prešla je u svoje prvo vodstvo na utakmici (43:42). Zadrani su nešto kasnije imali i svojih najvećih +2, no ubrzo je krenuo domaći nalet koji je prelomio susret.

Serijom od 8:0, Crvena zvezda preokrenula je svoj minimalni zaostatak u vodstvo od 61:54 u 29. minuti, a Zadrani iza toga više nisu došli bliže od pet poena minusa. Domaći su se u posljednjoj četvrtini vratili na dvoznamenkastu prednost i time otklonili svu neizvjesnost.

U dolasku do pobjede kojom je ostala sama na prvom mjestu ljestvice, s omjerom 9-2, Crvenu zvezdu je s 15 poena i 10 skokova vodio Boban Marjanović. Prvi u pratnji bili su Marko Simonović (11 poena) i Charles Jenkins (10 poena, pet skokova, tri asistencije).

Najefikasniji Zadrov igrač bio je Marko Šutalo, koji se istaknuo s 20 poena i sedam skokova. Ante Đugum ubilježio je 10 poena, četiri skoka i tri asistencije, a Andrew Lawrence 10 poena i tri asistencije.
Poslije ovog poraza, Zadrani su pali na omjer 4-7 i nalaze se u skupini momčadi u poretku od osmog do 12. mjesta, zajedno sa skopskim MZT-om, Radničkim iz Kragujevca, Krkom iz Novog Mesta i mađarskim Szolnoki Olajem.





Related Articles

Back to top button