ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar poražen od Cibone u Krešinom domu 74:84

Košarkaši Zadra poraženi su u 5. kolu A1 lige za prvaka od Cibone rezultatom 74:84. Porazu je ponajviše, uz katastrofalno i pristrano suđenje, kumovala i izrazito loša igra Zadra u trećoj četvrtini koju su Pipanovi izabranici izgubili 32:12.

Domaći sastav je odlično izgledao u prvoj dionici, koševima Kosoa, kasnije tricom i dodatnim pogođenim slobodnim bacanjem Reeda, Zadrani odlaze na 11:2. Do kraja prve dionice gosti postižu još samo 9 koševa, dok Zadrani odlaze na 25.

Druga četvrtina započela je tricom Delaša, kojega u stopu prate dobri Ivanov i Ramljak. Zadar ima 10 koševa prednosti (21:11) i sve je izglednije kako će do kraja poluvremena Pipanovi izabranici još više napuniti obruč Cibone. Uz veliku pomoć sudaca koji nisu vidjeli korake, nošene i dule svoje momčadi, a na opću histeriju i zgražanje zadarske publike, Cibona do poluvremena čak uspijeva izjednačiti na 35:35.

I onda potpuni raspad sistema. Vjerojatno radi toga što su u više navrata oštećeni, odnosno radi povlaštenog suđenja Ciboni, igrači Zadra djelovali su potpuno nezainteresirano. Tako do kraja treće dionice nije trebalo izdvojiti niti jednu posebnu akciju ili atrakciju u redovima Zadra, već možemo pričati o nepoštenom i nekorektnom suđenju koje je Ciboni pomoglo da nakon 30 minuta igre ima prednost od čak 20 koševa, 47:67.

Do kraja utakmice, Zadrani su, što se posljednje dionice tiče, postigli 27, a Cibona 17 koševa. Za napomenuti je i to kako su suci u zadnjoj četvrtini pokušali smanjiti štetu koju su napravili svojim jednosmjernim suđenjem tijekom cijele utakmice, pa su tako u više navrata, nakon što bi Zadru dosudili nekakav faul ili Ciboni korake, s pravom ismijani od strane zadarske publike, koja je danas pohodila Krešinu dvoranu u puno većem broju nego do sad.

KK Zadar – KK Cibona 74-84 (18-11, 17-24, 12-32, 27-17)

KK Zadar: Zadnik, Ivanov 15, Radić 2, Kaštropil, Delaš 8, Ramljak 4, Krapić 6, Reed 13, Batur 4, Kuso 3, Vrbanc 18, Vrkić 1.

KK Cibona: Kus, Suton 14, Zubčić, Barbour 18, Rudež 12, Marčinković 2, Rozić 8, Hampl, Žižić 8, El Amin 12, Wright 8, Kovačević 2.

Suci: Sreten Radović (Dubrovnik), Srđan Dožai (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod)





Related Articles

Back to top button