ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar ostao bez licence za 1. HNL; Ogorčeni Bajlo: “Ovo nije korektno”

Josip Bepo Bajlo. Foto: ZDNews.hr
Josip Bepo Bajlo. Foto: ZDNews.hr

Činjenicu da dogodine NK Zadar neće igrati u 1. HNL za portal ZDNews.hr komentirao je čovjek sa najviše funkcija u klubu, Josip Bepo Bajlo: “Upravo idem prema Koprivnici i pročitao sam to što ste mi sad rekli. Službeno nismo dobili ništa. Bez obzira na sve, to je nekorektno, pa dva kola prije kraja prvenstva se to objavljuje, što bi to trebalo značiti sad? Mišljenja sam da se moglo pričekati još desetak dana. Ovo je skandalozno i mislim da ovo nije način i da nije korektno”, riječi su Bajla.

Završio je žalbeni postupak na licenciranje klubova za UEFA-ina natjecanja, te za prvu i drugu hrvatsku nogometnu ligu.

Osam klubova je dobilo UEFA-inu licencu: Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Rijeka, Slaven, Zagreb, te Istra i Split nakon žalbi.
Nakon žalbenog postupka je šest klubova dobilo i licencu za natjecanje u prvoj hrvatskoj ligi: Hrvatski Dragovoljac, Inter, Istra, Osijek, Sesvete i Split. Ranije je još šest klubova dobilo licencu (Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Rijeka, Slaven i Zagreb), te će deset od tih dvanaest klubova sljedeće sezone igrati u HNL-u.
Odluke su konačne, a od aktualnih prvoligaša jedino Zadar, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, nije dobio licencu za 1. HNL, ali je nakon žalbe dobio za 2. HNL, te će od sljedeće sezone, ako ne bude preokreta na koje smo navikli i naknadnih odluka poput slučaja Gorice, igrati u drugoj ligi.
Inače, Zadar je dva kola prije kraja prvenstva posljednja momčad HNL-a s dva boda manje od predzadnjeg Osijeka.
Gorica, drugoplasirana momčad druge lige, nije dobila licencu, te neće konkurirati za ulazak u prvu ligu. Sljedeće sezone igrat će ponovno u drugoj ligi.
Priopćenje HNS-a:




Related Articles

Back to top button