ZadarZadne-Izdvojeno

Zadar na 3. mjestu po cijenama nekretnina u kolovozu

nekretnine2_0_0_468X10000Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 157 000 nekretnina oglašenih u kolovozu 2015. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju blagi pad od 1 posto prema istom mjesecu prošle godine, donosi Poslovni dnevnik. Najnoviji podaci uspoređeni sa cijenama u kolovozu 2011. godine, pokazuju njihov pad za 4 posto.

Na godišnjoj razini sve županije, osim Splitsko-dalmatinske i Varaždinske županije, pokazuju pad u traženim cijenama nekretnina. Najveći bilježe Krapinsko-zagorska, Zagrebačka i Požeško-slavonska županija.

Na godišnjoj razini, prosječna cijena kvadrata kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastavile su padati, dok su cijene kvadrata stana rasle za 4 posto prema istom mjesecu prošle godine.

U Gradu Zagrebu prosječna cijena po kvadratu za kuću iznosila je 1.272 eura u kolovozu, što je pad od 7 posto u odnosu na isti mjesec 2014. godine.

U kolovozu 2015. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Grad Zagreb, ne uključujući okolicu, nalazi se na četvrtom mjestu po prosječnoj cijeni kvadrata. Od većih gradova u Hrvatskoj, najniže prosječne cijene kvadrata imaju Bjelovar, Sisak, Vinkovci i Vukovar, gdje je prosječna cijena nekretnine niža od 700 eura.





Related Articles

Back to top button