ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar iskoristio mladost Osijeka i zasluženo pobijedio

0000000000443789_610_315_cut_goreU dobroj atmosferi, koju su prije svega napravili gostujući navijači, obje ekipe su krenule izrazito ofenzivno i to je vrlo brzo urodilo plodom. Već u 7. minuti, Josip Barišić je sjajno ubacio jednu loptu sa desne strane, primio ju je Karlo Lulić i odlično otpucao. Zadarski vratar Gluić je odlično obranio, no lopta se odbila Luliću koji iz drugog pokušaja ipak postiže pogodak. Osječani su vrlo brzo mogli doći i do drugog pogotka, no Marko Dugandžić je bio neprecizan glavom.

I onda, Zadar iz svog prvog ozbiljnog udarca dolazi do pogotka. Jedan veoma neiskusni prekršaj napravili su Osječani na 25m, a Želimir Terkeš je fantastično pogodio iz slobodnog udarca. Nakon toga Osijek je imao još jednu priliku, no Josip Barišić se prekombinirao, a onda je Zadar došao i do drugog pogotka. Ofenzivna igra Osijeka rezultirala je sa podosta prostora po njihovoj lijevoj strani. Nakon što je Šime Gržan već u 19. minuti sjajno probio nije bilo dobre završnice, no minutu kasnije, Zadar je poveo 2:1. Opet je “proplivala” obrana Osijeka, Gržan je prošao do desnoj strani i ubacio jednu loptu u osječki peterac, gdje se čini da ju je u vlastitu mrežu ugurao Mile Škorić, no pogodak je pripisan Luki Begonji.

Do kraja poluvremena vidjeli smo pokušaj uspostavljanja igre ekipe Osijeka, no Zadar je promijenio svoje taktičke postavke te su defanzivnom igrom uspjeli anulirati sve pokušaje bijelo-plavih do kraja poluvremena, osim jedne priliku kada Barišić nije popratio jednu odličnu loptu Tomislav Šorše.

U drugom poluvremenu Osijek je krenuo odlučnije te smo već u 47. minuti vidjeli odličnu priliku Karla Lulića, koji je odlično pucao, no Gluić fantastično obranio i spriječio izjednačenje. Osijek je nakon toga prijetio i dalje, a najbliže pogotku su bili Šorša u 55. minuti, te Dugandžić u 59. kada je usamljen sa 11m prepucao gol Zadra. I onda se dogodilo ono što se moglo očekivati, posebno jednoj mladoj momčadi, primili su još jedan pogodak.

Luka Begonja je u 64. minuti dugo vukao jednu loptu, dao na lijevi bok, odakle centrira Vasilj, a Mladen Ivančić utrčava ispred Osječkog vratara Mikulića, odnosi mu loptu te zabija za 3:1. Nakon toga nismo vidjeli nešto previše zanimljivih akcija, većinom je Osijek pokušavao na silu, no od toga nije bilo rezultata.

Do kraja utakmice vrijedi spomenuti još vjerojatno prestrogo dosuđeni crveni karton za Nikolu Mandića u 86. minuti, te priliku Gržana u zadnjim trenucima, no lopta je otišla pokraj gola.

Zadrani na kraju mogu biti zadovoljni, prikazali su dovoljno da bi uzeli sva tri boda, odnosno iskoristili su svoje prilike, iako su imali manje udaraca na gol nego gosti iz Osijeka (13-12). Osječanima prije svega nedostaje iskustva, no to bi se trebalo promijeniti već i sljedećem kolu, kada pravo nastupa dobivaju Frane Vitaić i Valentin Babić.





Related Articles

Back to top button