VijestiZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar i Hajduk podijelili bodove na Stanovima

Foto: Hajduk.hr,  Hina, Index.hr
Foto: Hajduk.hr, Hina, Index.hr
U posljednjoj utakmici 19. kola HNL-a Zadar i Hajduk remizirali su rezultatom 1:1. Gosti iz Splita prvi su poveli u 5. minuti preko Dine Mikanovića, dok je Zadar izjednačio u 75. minuti pogotkom Mirka Hrgovića.

Vratar Zadra završio u bolnici, Hajduk poveo iz sporne situacije

image

Na Stanovima smo gledali jednu agresivnu utakmicu prepunu prljavih i grubih startova. Sve je započelo u 5. minuti kada je Hajduk iz sporne situacije došao u vodstvo. Pašalić je iz slobodnjaka ubacio u kazneni prostor, a tamo je došlo do brutalnog sudara između Iluridzea i vratara Matkovića, koji je pritom izbio loptu do Mikanovića. Matković se ustao, ali je istog trenutka pao kao pokošen na tlo, a Mikanović je s 20 metara pogodio nebranjenu mrežu Zadra. Glavni sudac utakmice Ivo Krečak nije se oglasio i Hajduku je priznat pogodak, a vratar Zadra hitno je prebačen u bolnicu na detaljan pregled.

Igrači Zadra oštro su se usprotivili Krečaku, a okomili su se i na gostujuće igrače koje su redom žestokim prekršajima rušili na tlo. Naravno, hajdukovci im nisu ostali dužni pa je Krečak do kraja prvog dijela pokazao čak šest žutih kartona. Kako bilo, Hajduk se nakon postignutog pogotka povukao na svoju polovicu, a Zadrani nikako nisu uspjeli slomiti raspoloženog Kalinića, koji je koncentrirano čuvao vrata Hajduka.

Čak i kada su uspjeli preskočiti enigmu zvanu Kalinić, Zadranima bi se ispriječila ili stativa, kao u Hrgovićevom slučaju, ili bi Milović izbacio loptu s gol crte, kao što se to dogodilo u posljednjim sekundama nadoknade u prvom poluvremenu.

Kalinić uništio Begonju

U drugom poluvremenu Hajduk se probudio te je pritisnuo domaćina na 30 metara od gola. Međutim, igrači Hajduka nisu bili precizni i to im se osvetilo u 75. minuti kada je Tadić pronašao usamljenog Hrgovića, koji je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 1:1.

U posljednjim minutama dvoboja Kalinić je ponovno pokazao kako je jedan od najboljih igrača Hajduka. Naime, vratar Bijelih u dva je navrata obranio stopostotne prilike Begonji, koji se tako prometnuo u najvećeg tragičara utakmice.

ZADAR – HAJDUK 1:1 (Hrgović 75’/ Mikanović 5′)

Zadar: Matković, Sarić, Šimurina, Ivančić, Begonja, Jerbić, Bašić, Neretljak, Heister, Tadić, Hrgović

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Milić, Milović, Pašalić, Iludrize, Bukva, Maloča, Sušić, Kouassi





Related Articles

Back to top button