ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar u drugom poluvremenu slomio Mrave, bez iznenađenja kod kuće

Romeo Travis
Romeo Travis

U trećoj utakmici protiv suparnika iz glavnog grada, košarkaši Zadra došli su do svoje druge ovosezonske pobjede u Ligi za prvaka. Zadrani su u trećem kolu na domaćem parketu nadigrali Zagreb, koji je bio u igri tijekom prve dvije i u dijelu treće četvrtine. Završno razdoblje susreta pripalo je favoritu…

U dvoboju s rezultatski zanimljivim prvim i jednosmjernijim drugim poluvremenom, Zadar je u Dvorani Krešimira Ćosića s 92:73 protiv Zagreba proslavio svoju drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi za prvaka. Poslije uspjeha protiv Cedevite i poraza od Cibone u prva dva kola, u kojima su bili gosti, Zadrani su skinuli s rasporeda još jedan ogled sa suparnikom iz glavnog grada, ovog puta s potvrđivanjem uloge izrazitog favorita.

Momčad Ante Nazora nije imala lak posao u prvom poluvremenu, u kojem se nisu uspjeli značajnije odvojiti. Gostujući Mravi bolje su otvorili utakmicu, s ranim vodstvom od 7:2, a poslije povratka i preokreta domaćina, neizvjesnost je potrajala do završnice treće četvrtine.

Zadrani su se potkraj druge dionice odvojili do +7, a nakon što se na 15-minutni predah u svlačionicama otišlo s 40:35 za Nazorovu momčad, pokazalo se da je to bila najava za ono što je slijedilo. Predvođen Barišom Krasićem, koji je bio raspoložen i u prvom poluvremenu, Zadar se rano u trećoj dionici odvojio do dvoznamenkaste prednosti (49:39), a novi nalet dogodio se nedugo prije ulaska u posljednjih 10 minuta.

Zagreb je vratio nadu približavanjem na samo 55:52, no domaći ih nisu pustili bliže od toga. Svojom pozitivnom serijom, Zadrani su se na ulasku u posljednju četvrtinu odvojili do 74:56 i time riješili utakmicu. Preostalih 10 minuta više nije donijelo veće komplikacije za domaćine.

Bariša Krasić zaključio je vlastitu uspješnu predstavu s 23 poena i osam skokova. Ante Delaš imao je 13, a Goran Vrbanc 12 poena, dok se Jusuf Nurkić, osobito raspoložen u prvom poluvremenu, pridružio s 10 poena i sedam skokova.

Miralem Halilović je s 18 poena i osam skokova vodio Mrave. Ivan Novačić dodao je 15 poena i devet skokova, a Ante Krapić 12 poena i četiri skoka.





Related Articles

Back to top button