Zadar

Za Supernova centar uplaćeno je 14 milijuna kuna u gradsku blagajnu

Za gradnju nove Supernove, odnosno još jednog trgovačkog centra, u gradsku blagajnu lani je uplaćeno 14 milijuna kuna komunalnog doprinosa za dobivanje građevinske dozvole. Polovica je to ukupno prihodovanog komunalnog doprinosa u 2015. godini, potvrdili su nam u Odjelu za graditeljstvo u kojem i za ovu godinu imaju najave gradnje trgovačkih centara. Kao što smo već objavili, priprema se gradnja još jednog Kauflanda. Drugi centar njemačkog trgovačkog lanca u Zadru gradit će se na lokaciji nekadašnje Prigorke, na raskrižju uz koje se već  nalazi trgovina Lidl.

Druga faza Supernova centra usvojena je prije godinu dana na Gradskom vijeću Zadra kroz izmjene urbanističkog plana Vrilo koje je radio Block projekt, arhitekta Željka Predovana. Naručitelj je Granit Vrkić, tvrtka kojoj je od prošle godine u sudski registar kao jedini osnivač upisan Supernova Asset Limited iz Velike Britanija i Sjeverne Irska. Projektnu dokumentaciju radili su u D&Z, tvrtki Zdravka Livakovića. Kad će početi gradnja nismo doznali, dok u resornom odjelu imaju najavu kako bi blizanac Supernova centra bio otvoren do proljeća 2017. godine.

Najava je i gradnja austrijske trgovine Intersapr Lokaciju za drugi Interspar centar (u Supernovi i City Galleria je Spar), navodno se još se uvijek traži u zapadnom dijelu Grada. Za lokaciju gradnje novih stanova i dalje pregovara tvrtka Sigma koja je napravila odličan posao sa stanogradnjom u Zadru.





Related Articles

Back to top button