VijestiZadar

Za propast City Ex-a krivi su država i Hrvatska pošta

U utorak ispred zgrade Doma sindikata održan je mirni prosvjedni skup bivših radnika City Ex d.o.o.

Nad tvrtkom je 13. srpnja otvoren postupak predstečajne nagodbe, a posao je izgubilo 30-ak radnika.

– Krivac propasti je država, City Ex je odlično poslovao kao najveći aleternativni operater poštanskih uspjeha i što se dogodilo? Hrvatska pošta kao državna institucija je snizila svoje cijene i time preuzela monopol nad pružanjem poštanskih usluga, a HACOM je uveo “harač” od 5 % po kojem je tvrtka morala uplaćivati desetine milijune kuna mjesečno u kompenzacijski fond, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Uz isplatu plaća i otpremnina, ubrzanje postupka predstečajne nagodbe radnici traže i hitni pronalazak strateškog partnera za kupnju City Ex-a.

– Kao strateškog partnera podržavamo TISAK kao jednu od najboljih tvrtki u regiji. Njegovo preuzimanje omogućilo bi saniranje stanja u tvrtki i mogući povratak bivših zaposlenika, rekao je Uranija.

Većina bivših zaposlenika nalazi se na birou i nije pronašla posao, a svoje zahtjeve uputit će i Ministarstvu financija RH, Nagodbenom vijeću Fine i Upravi tvrtke te će nastaviti sa sindikalnim aktivnostima sve do ispunjena zahtjeva.





Related Articles

Back to top button