ZA NEPOVJEROVATI NK Zadar poručio građanima Zadra: “ne treba vas zanimati kolike su naše plaće i na što se troši vaš novac”

7

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!

Nogometni klub Zadar posluje netransparentno. Jedini je to razuman zaključak nakon vrlo zbunjujućeg i nepotpunog odgovora kojega smo dobili s adrese na Stanovima. Zadarski trećeligaš tako javnosti sada i službeno taji odgovore na konkretna pitanja. Zadarskoj javnosti iz kluba je poručeno da ih ne treba biti briga kolike su plaće djelatnika kluba, odnosno, po predstavnicima kluba, građane nema što zanimati način na koji se troši novac koji Grad Zadar kao većinski vlasnik dionica kluba redovno uplaćuje u njihov proračun. Zvuči nevjerojatno, ali novac kojim svi građani grada Zadra financiraju Nogometni klub Zadar danas je proglašen “klupskom tajnom”.

Više o netransparentnom poslovanju Nogometnog kluba Zadar možete pročitati klikom na ovu poveznicu

‘GRAĐANE ZADRA NE TREBA ZANIMATI NA ŠTO SE TROŠI KLUPSKI NOVAC”

Iako postoje ozbiljne indicije kako pojedini klupski djelatnici na različite načine primaju od kluba grabe znatna financijska sredstva, za sada nemamo točne i službene informacije. Međutim, posredstvom Povjerenice za informiranje, Anamarije Muse, pokušat ćemo doći do istih isplate te ćemo ih, čim ih dobijemo, objaviti kako bi zadarska javnost znala na što se troši njihov novac.

‘PLAĆE ZAPOSLENIKA SU KLUPSKA TAJNA’

Dakle, na naš upit da nam dostave listu djelatnika i njihove plaće, Nogometni klub Zadar odgovorio nam je ovako:

– Ugovori djelatnika Nogometnog kluba Zadar s.d.d., kao i plaće istih, sukladno Statutu Kluba, smatraju se poslovnom tajnom te Vam navedene podatke ne možemo dostaviti. Iako to nismo obvezni, jer NK Zadar s.d.d. nije na popisu tijela javne vlasti na koje se odnosi Zakon o pristupu informacijama, (http://tjv.pristupinfo.hr/), kao znak dobre volje možemo Vam dostaviti sljedeće: Radnu zajednicu Nogometnog kluba Zadar s.d.d. trenutačno čini 20 ljudi, od čega je 13 trenera u Školi nogometa i prvoj momčadi: Josip Bilaver, Josip Butić, Zoran Erlić, Alen Glavić, Ivan Grgurović, Mario Grgurović, Luka Hoti, Zvonimir Jurić, Damir Pankasz, Josip Petani, Igor Škorput, Želimir Terkeš i Damir Čačić, koji je ujedno i direktor Škole nogometa, zatim fizioterapeut Dino Mrkić, Gordana Babin (računovodstvo), Đuro Gašparić i Miro Pešut (domari), Radojka Munjas (spremačica), Roman Morović (voditelj odnosa s javnošću) i Svetko Ćustić (direktor) – stoji u odgovoru kluba, međutim, Statut kluba nije objavljen na službenim web stranicama tako da uvid u navedene podatke ne možemo provjeriti. Iako smo poslali upit da nam se isti dostavi, do zaključka ovog članka nismo dobili uvid u Statut.

‘KOLIKO SMO PLATILI IZRADU WEB STRANICE? TO JE POSLOVNA TAJNA’

Kada je u pitanju službena klupska web stranica, koja je nepotpuna i jednim dijelom nefunkcionalna, iz Nogometnog kluba Zadar opet su nam poručili kako javnost ne treba biti briga koliko je novaca uplaćeno za izradu iste.

– Što se web stranice tiče, podaci o cijeni njezine izrade također se, sukladno Statutu Kluba, smatraju poslovnom tajnom. S obzirom na nezavidnu financijsku situaciju koju smo zatekli po dolasku u Klub, aktualna Uprava Nogometnog kluba Zadar s.d.d. nastoji sve projekte pa tako i web stranicu odraditi uz što manji trošak, a istovremeno nastojeći ostvariti razinu kvalitete koju Klub zaslužuje.

GRAD ZADAR: NE DOBIVAMO FINANCIJSKA IZVJEŠĆA IZ NOGOMETNOG KLUBA

Dopis Grada Zadra redakciji portala ZADAR News u kojemu Grad lažno niječe svoje većinsko vlasništvo u NK Zadar
Dopis Grada Zadra redakciji portala ZADAR News u kojemu Grad lažno niječe svoje većinsko vlasništvo u NK Zadar

Grad Zadar kao većinski dioničar Nogometnog kluba Zadar, sa 41.03% dionica koji u Nadzornom odboru kluba ima tri od pet članova, također ne šalje konkretne odgovore na postavljena pitanja. Jedino što smo od Grada dobili bio je iskren odgovor kako ‘oni ne znaju na što se troše klupska sredstva jer NK Zadar Gradu Zadru ne dostavlja financijska izvješća’ unatoč notornoj činjenici kako je Grad Zadar – većinski dioničar i upravljač kluba s tri od pet članova u NO-u. A da je tomu tako, potvrđuje i dokument naziva “Bilješke uz financijska izvješća za 2016. godinu”, u čijem donjem dijelu nedvosmisleno piše: “Najveći dioničar je Grad Zadar sa 41,03% vlasništva ili 139.500 dionica”,

nkdokument24
Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!

GRADONAČELNIK SE JOŠ UVIJEK NE OČITUJE

Kada je u pitanju očitovanje gradonačelnika Zadra, Branka Dukića o spornoj temi, do zaključka ovog članka još uvijek nismo dobili njegov odgovor. Boris Artić iz Grada Zadra prije dva dana poručio nam je telefonski kako je gradonačelnik zaprimio naša pitanja, a kada će odgovor i hoće li stići, ostaje nam za vidjeti.

NASTAVLJA SE

Komentari

komentari

Podijeli objavu

7 Komentari

 1. ZNA SE kako se dolazi u NK Zadar, ali dobro je da za sad imamo listu uhljeba HDZ-ovih, neka se zna poimenice

  Gordana Babin (računovodstvo)
  Đuro Gašparić (domar)
  Miro Pešut (domari)
  Radojka Munjas (spremačica)
  Roman Morović (voditelj odnosa s javnošću)
  Svetko Ćustić (direktor)

 2. Pozdrav, trebate li zajam s niskim kamatama od 2% Jeste li odbijeni bankovne zajmove jer nemate nikakvih kolaterala ili imate loše kreditne? Jeste li umorni od bankarskog stresa? Zatim ste na pravom mjestu, a sada nas kontaktirate putem naše e-pošte (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

 3. ANDERSON SANCHES | Pozdrav, Jeste li u potrazi za legitimnim i pouzdanim pravnim / zajmodavcem? Trebate li zajam? Trebate hitnu financijsku pomoć? Trebate hitnu zajam za isplatu duga ili vam je potreban kapitalni zajam za popravak vašeg posla? Nudimo sve vrste kredita po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke s jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi dajemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište pa nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas. Pošaljite nam e-poruku na adresu: (andersonsanchesloanfirm@gmail.com)

 4. Zdravo,
  Trebate hitan zajam? Jeste li u dugu? Imate li lošu Credit? jeste li odbili banke, trebate li zajam za pokretanje vlastitog posla? Mi dajemo zajmove ljudima unatoč lošim / lošim kreditnim rezultatima. Mi dajemo i poslovne i osobne zajmove s dugim i kratkoročnim trajanjem po Vašem izboru s niskom kamatnom stopom od 2% po nišama za pojedince i tvrtke .. Naš zajam programer je brz i pouzdan, primjenjuje se danas i dobije vaš instant odgovor. zajmovi su dobro osigurani, 100% zajamčeni i korisnicima je osigurana maksimalna sigurnost. Za daljnje ispitivanje kontaktirajte nas putem naše adrese e-pošte: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
  E-mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
  Gđa Magret james MD / izvršni direktor

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here