IzdvojenoZadar

ZA NEPOVJEROVATI: HRT na bizaran način cenzurirao Pernara

Hrvatska radiotelevizija provela je danas u svom središnjem dnevniku neviđenu cenzuru izbacivši saborskog zastupnika Živog zida, Ivana Pernara s liste najpopularnijih političara. Naime, nakon što je na slajdu prikazana ranking ljestvica popularnosti političkih stranaka u Hrvatskoj, na red je došao dio na kojemu je trebalo točno, prema anketi Promocija plusa, prikazati koji su najpopularniji političari u državi.

Bezobrazna cenzura na HRT-u

Iako je HRT prošli mjesec prikazao Ivana Pernara kao trećeg najpopularnijeg političara za listopad 2017., što je i vidljivo u grafici ispod ovog teksta, za studeni se HDZ odlučio poslužiti dobro poznatom udbaško – cenzurističkom metodom (iako je cenzura zakonom zabranjena u Republici Hrvatskoj) izbacivši tako u potpunosti Pernara s liste.

Ivan Pernar je treći najpopularniji političar u državi

Kada su u pitanju ostale televizijske kuće koje su prikazale anketu Promocija plusa, one su korektno prenijele točan podatak, svrstavši Pernara na treće mjesto po popularnosti sa velikih 6.5% popularnosti.

Pernar: HRT se neprofesionalno bavi novinarstvom

“Teško je komentirati takvo neprofesionalno novinarstvo, sramota je tim veća što se radi o javnoj televiziji koja bi zapravo trebala biti najobjektivnija, a nažalost se pokazala najpristranijom. Kao pozitivne političare naveli su isključivo članove HDZ-a, kao da u oporbi nema ljudi koje narod simpatizira. Ovim činom HRT se otvoreno pokazao kao servis vladajuće stranke, a ne svih građana”, kazao je Pernar za ZADAR News.





Related Articles

Back to top button