ZadarZadne-Izdvojeno

Za besplatne udžbenike dosad stiglo 648 prijava

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrad Zadar ove godine po prvi put sufinancira nabavu školskih udžbenika za nastavnu godinu koja počinje sljedećeg tjedna, te je u gradskoj blagajni osigurano milijun kuna u tu svrhu. Od prvog kolovoza do danas, u gradsku je upravo stiglo 648 prijava, a krajnji rok podnošenja zahtjeva za pomoć pri nabavi udžbenika je 30. rujan.

Pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika ostvaruju korisnici doplatka za djecu s prebivalištem na području grada Zadra, ako pravo na besplatne udžbenike ne ostvaruju po drugom osnovu.

Iznos novčane pomoći za učenike prvog do četvrtog razreda, koji pripadaju prvoj cenzusnoj skupini, je 700 kuna, za drugu je 350 kuna i za djecu koja pripadaju trećoj cenzusnoj skupini 200 kuna. Cenzus je, naime, maksimalni dohodak po članu domaćinstva.

Za starije školarce, one od petog do osmog razreda osnovne škole, iznosi su veći jer su knjige skuplje. Za prvu skupinu iznos je 1400 kuna, za drugu 700 kuna dok je za treću skupinu iznos 400 kuna.

Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za odgoj i školstvo. Svi uvjeti i obrazac za podnošenje zahtjeva nalaze se na web stranici Odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, ali i u pisarnici Gradske uprave na Narodnom trgu.





Related Articles

Back to top button