IzdvojenoZadar

Vlasnik jednog zadarskog portala (rođen 1981.) iskorištavao 15-godišnje dječake radi zadovoljavanja vlastite pohote

Iako zadarska javnost do sada nije bila upoznata sa specifičnim predmetom s kojim se duže vrijeme bave PU Zadarska i Općinsko državno odvjetništvo, redakcija portala ZADAR News, ali i još nekoliko redakcija, uspjela je doći do bitnih informacija koje su vezane za ovaj slučaj.
Kako neslužbeno doznajemo, medijski djelatnik i vlasnik jednog poznatog zadarskog portala, a radi se o osobni rođenoj 1981. godine, više godina je maltretirao maloljetne dječake mlađe od 16 godina, slao im perverzne i svakojake ostale seksualne poruke, a s nekima od njih se i nalazio i bio intiman iako je znao da se radi o dječacima od 14 i 15 godina. Jednima je za usluge seksa nudio mobitele i ostale vrijedne predmete, dok je drugima nudio i po 1000 kuna za seks, što je razvidno iz poruka koje su u posjedu četiri zadarske redakcije, PU Zadarske i Općinskog državnog odvjetništva.

Autentičnost prepiske medijskog djelatnika koji je iskorištavao maloljetnike kako bi zadovoljio svoju pohotu i tada maloljetne osobe koja je u ovom slučaju bila oštećena, potvrdila je i sama oštećena osoba.

– Poruke koje sam razmijenjivao s osobom koju spominjete su autentične i ukoliko dođe do bilo kakvog kaznenog progona, o njima ću posvjedočiti i na sudu – kazao je za ZADAR News jedan od tada maloljetnih dječaka kojega je ovaj predator mamio raznim predmetima kao što su parfemi i slično.

Evo što je policija imala reći o samom slučaju:
– Želimo Vas informirati da su službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, tijekom prošle godine, a nakon zaprimljenih dojava o navodno počinjenim kaznenim djelima spolne zlouporabe maloljetnika, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom proveli izvide. Sve činjenice i saznanja prikupljene tijekom provođenja izvida, sukladno protokolu i zakonskim rješenjima, dostavljeni su nadležnom odvjetništvu radi donošenja mjerodavne odluke u predmetu. S obzirom da su izvidi tajni, a i radi zaštite interesa prvenstveno maloljetnih osoba obuhvaćenih izvidima, nismo u mogućnosti iznijeti više detalja – stoji u priopćenju zadarske policije, a koje potpisuje glasnogovornik PU Zadarske, Elis Žodan.





Related Articles

Back to top button