ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Vlašićev recept za Cedevitu: što manje grešaka i kontrola ritma

KK ZADAR KK SIBENIK_18vlasicIako je prošle sezone kvalitativna razlika između Zadra i Cedevite na papiru bila poprilično na strani Zagrepčana, Zadrani su dobili pet od sedam međusobnih susreta, odnosno četiri od posljednjih pet. Ove je sezone papirnata razlika još veća, što zbog dobro poznatih zadarskih problema, što zbog činjenice da se Cedevita pojačala na dvije ključne pozicije, trenerskoj i razigravačkoj. Hrvoje Vlašić imat će zahtjevnu zadaću da iz svoje momčadi pokuša izvući maksimum, kako bi parirala sastavu Jasmina Repeše, koji je odlično ušao u sezonu.

– Imamo vrlo težak zadatak, jer nam u goste dolazi momčad, koja je, uz Partizan, najviše pokazala u dosadašnja dva kola – svjestan je trener Zadra.

Cedevita će, kaže Vlašić, sasvim sigurno nastojati nametnuti svoj ritam, brzog trčanja i što više kontranapada. Zadar to mora spriječiti.

– Na nama je da utakmicu pokušamo uvesti u naš ritam. Da bi u tome uspjeli, ključno je koliko ćemo kvalitetno obaviti radni dio. Dakle, trčanje, skok i obrana igre dva na dva.

Nolan Smith je na prosjeku od 18 poena i 4,5 asistencija po susretu. Na njega će biti usmjerena najveća pozornost zadarske obrane.

– Smith je ključ njihove momčadi. Dobro vodi momčad u oba smjera. Nameće visok ritam u obrani i vrlo dobro kontrolira igru u napadu. Prvenstveno ćemo morati razmišljati kako zaustaviti njega, naravno, ne podcjenjujući nimalo ostale igrače.

Teško je reći koje će razdoblje igre biti najvažnije. Jednostavno, da bi pobijedio, Zadar će morati biti pravi svih 40 minuta. Ako treba i više. Primjerice, Cedevita je Krku u prošlom kolu razbila već u prvoj četvrtini sa čak 22 razlike.

– Realizirali su prvih pet napada, dva zakucavanja, dvije trice i Smithov prodor. Igraju na to. Drže konstantan pritisak 40 minuta, stalno podižu agresivnost i tjeraju protivnika na grešku. Vrlo slično kao Budućnost i Partizan. Presudne će biti iste stvari kao u Podgorici i tu moramo bolje reagirati. Osnova je što manje grešaka i kontrola ritma – ističe Vlašić.

Navijačima ne treba posebna pozivnica, jer na suprotnoj strani stoji vrlo atraktivan protivnik, protiv kojega je još veći gušt pobijediti. Zato će Zadru itekako trebati prava podrška s tribina.

– Znam kakva je bila priča između Zadra i Cedevite prošle sezone i to nam daje dodatni optimizam. Moramo odigrati hrabro i mislim da ovi momci to mogu. Igramo kući, nemamo se čega bojati i ne trebamo previše respektirati protivnika, ma koliko kvalitetan bio, nego jednostavno dati sve od sebe i uz podršku navijača pokušati odigrati dobru utakmicu – zaključio je Vlašić.





Related Articles

Back to top button