ZadarZadne-Izdvojeno

Vir se predstavio u Banskoj Bystrici

imagePrezentacijom u Banskoj Bystrici zaključen je slovački dio sedmodnevne turneje delegacije Općine Vir i poduzeća „Vir turizam“ posvećen predstavljanju otoka Vira. Nakana da se Slovacima i Slovačkoj kao emitivnom virskom turističkom tržištu približe ljepote otoka, njegove posebnosti sadržane u promidžbenom sloganu „Otok s dva lica“ te općinski razvojni i turistički projekti, vjerodostojnu je potvrdu dobila u multimedijalnom prostoru banskobistričkog restorana „Barbakan“. U finoj i prijateljskoj atmosferi elitnog restorana u društvu s mnogim slovačkim uglednicima, predstavnicima javnog sektora i biznisa, turističkim agentima i predstavnicima medija – te uz gledanje promidžbenog filma o Viru – riječi su same potekle:

„Banská Bystrica je najljepši grad u Slovačkoj kojega smo vidjeli, a kako je naš županijski centar Zadar prijateljski vezan s vašim gradom, ne preostaje nam drugo nego uspostaviti prijateljske veze s mjestom Silač koje je u vašoj neposrednoj blizini“, kazao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović u uvodnoj riječi. Načelnik Kapović predstavio je potom gostima prezentacije otok Vir istaknuvši kako je riječ o mjestu obiteljskih kuća, i u turističkom smislu – „family friendly“ turističkog koncepta.

Direktor općinskog poduzeća „Vir turizam“ Zdenko Mičić u nastavku prezentacije govorio je o razvojnim i turističkim projektima, postignućima Općine Vir i njezine turističke tvrtke, te naglasio kako je Vir, među ostalim, usmjeren na razvoj obiteljskog i sportskog turizma.

„Animacijski programi za sve uzraste traju od jutra do večernjih sati uz mnoge zabavne, kulturne, sportske i druge programe koje nudimo gostima tijekom cijele ljetne sezone“, dodao je direktor Mičić. Istaknuti su i mnogi realizirani projekti poput revitalizacije starog svjetionika i njegovog preuređenja u ekskluzivnu „Villu Lanternu“, uređenja Virskog prstena kao krune sportskih i rekreativnih aktivnosti, te oni projekti koji čekaju na realizaciju od gradnje hotela i marina do turističkog kampa. Cijeli je događaj realiziran uz logističku podršku slovačkog poduzetnika Jána Koreňa, a pratili su ga gradonačelnik Mesta Sliač Daniel Dunčko s direktorima gradskih uprava, direktor čuvenog slovačkog lječilišta u Sliaču Jozef Udič, predstavnici Mesta Banská Bystrica, predstavnici „Aquamarin“ turističke agencije, glavni urednik najznamenitijeg turističkog magazina u Slovačkog Ľubomir Motyčka, te televizijske ekipe „TVH“ i „TV3“.

Goste prezentacije tijekom programa zabavljala je klapa „Vir“, a u centru mjesta na velikom i prostranom središnjem trgu mlade hostese podijelile su oko tisuću i pol virskih turističkih prospekata. U nastavku slovačko-mađarske turneje predstavnici Općine Vir danas će obići lječilište u Sliaču u društvu predstavnika Mesta Sliač s ciljem upoznavanja mjesta te uspostavljanja dobrih i prijateljskih odnosa s ovim slovačkim gradićem u Banskobistričkoj regiji.

imageimageimage





Related Articles

Back to top button