VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Vir predstavljen u Bratislavi

imageVirska turistička ponuda i razvojni projekti Općine Vir prezentirani su 25. i 26. ožujka u Bratislavi. Prvog dana slovačke turneje virska općinska delegacija predvođena načelnikom Općine Vir Kristijanom Kapovićem i predsjednikom Općinskog vijeća Miroslavom Glavanom te direktorom poduzeća “Vir turizam” Zdenkom Mičićem, posjetila je zajednički turistički štand četiri dalmatinske županije u “Polus City Centru” u Bratislavi. Uz postavljanje virske turističke brošure i “pingvina” na prostor štanda, Virani su uz pomoć šest slovačkih hostesa podijelili više od tisuću brošura “Otok s dva lica” na najfrekventnijem prostoru trgovačkog Polus Centra. Virane su došli posjetiti i Veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Jakša Muljačić te direktorica Ureda Hrvatske turističke zajednice u Bratislavi Nora Henterova.
Drugog dana turneje po Slovačkoj i Mađarskoj turistička prezentacija otoka Vira i razvojnih projekata Općine Vir održana je u ekskluzivnoj i otmjenoj dvorani Harmony Hall u hotelu „Carlton“ u Bratislavi. U društvu veleposlanika Republike Hrvatske u Slovačkoj Jakše Muljačića i direktorice Ureda Hrvatske turističke zajednice Nore Henterove, te u posve ispunjenoj prezentacijskoj dvorani, gostima i uzvanicima obratio se načelnik Općine Vir Kristijan Kapović:

„Ako se pitate zašto se po drugi put predstavljamo u glavnom gradu Slovačke, odgovor je samo jedan – vi ste nam dragi gosti. Kako mnogi od vas posjeduju kuće za odmor smatramo vas virskim Slovacima ili Slovacima s otoka Vira“ – kazao je Kapović ističući zadovoljstvo porastom broja slovačkih turista na otoku koji su prošle godine dosegli rekordnih 6 tisuća turističkih dolazaka i oko 47 tisuća noćenja.

Prirodne ljepote Vira, njegove brojne pješčane plaže i prirodne oaze s 85% nenaseljenog kopnenog i obalnog dijela, predstavio je nakon gledanja turističkog filma „Otok s dva lica“ direktor općinskog poduzeća „Vir turizam“ Zdenko Mičić. Pored navođenja prirodnih resursa i atrakcija, Mičić je govorio i o prošlosti otoka, osnovnim činjenicama iz njegovog javnog života te upoznao goste s turističkim i razvojnim projektima koji su realizirani ili su u fazi realizacije. Naveo je izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira, rekonstrukciju 133 godine starog svjetionika u luksuzni smještajni objekt s pet zvjezdica „Villa Lanterna“ – kao prvi takav zahvat na nekom mediteranskom svjetoniku – potom izgradnju sportsko rekreacijskog centra kao budućeg nositelja sportskog turizma, gradnju hotela s četiri zvjezdice u centru mjesta, više marina na obalnom pojasu od 5 kilometara i kampa za 6 tisuća gostiju.
„Sve što radimo ima za cilj uljepšati naš otok i gostima pružiti najbolju moguću uslugu“, zaključio je Mičić na kraju izlaganja.

Pored veleposlanika Muljačića u društvu supruge i suradnika iz Veleposlanstva RH te direktorice Henterove, na virskoj prezentaciji bili su brojni predstavnici slovačkih medija, turističkih agencija i turoperatora koji su prezentere virskog turizma nagradili pljeskom i dobrim raspoloženjem na domjenku u istoj dvorani. Uz načelnika Kapovića i direktora Mičića, službeni Vir predstavlajli su još predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Glavan i drugi vijećnici, dok je sve goste prezentacije i domjenka zabavljala klapa „Vir“.

Glavni logistički posao i ruka podrške Viranima u slovačkoj metropoli na prezentaciji u „Carltonu“ bio je virski Slovak inženjer Milan Bališ, a iz poduže liste gostiju i uzvanika izdvajamo inženjera i vlasnika više tvrtki u Bratislavi te investitora na Viru Igora Hrapčanina, predstavnika slovačke putničke agencije „CK More“ Stanka Delića, inače Hrvata koji u Bratislavi živi već 30 godina, zatim Darinu Pollákovu i Moniku Mancovu iz turističke agencije „Satur Travel“, turističkog agenta Ladislava Hentera iz „Slovakia turist“, Liviju Čajovu iz „Elit Travel“ agencije te Evu Hudecovu iz televizijske kuće „TA 3“. Svi su posjetitelji i gosti prezentacije dobili poklon pakete „Ja volim Vir“, a od ulaza u hotelsko predvorje do dvorane Harmony Hall u „Carlton“ hotelu pratilo ih je pet hostesa.

imageimageimageimageimage





Related Articles

Back to top button