Zadar

Vijećnici oporbe traže podnošenje računa o poslovanju zadarskih vatrogasaca

skeniranoDesetero oporbenih vijećnika Gradskog vijeća Zadra zatražilo je da im se na idućoj sjednici podnese izvještaj o financijskom poslovanju Javne vatrogasne postrojbe Zadar koja se plaća iz Gradskog proračuna.

S prošle sjednice Gradskog vijeća točka o stanju u JVP, povodom skandala sa zapovjednikom Željkom Šošom prvo bila uvrštena, a onda skinuta (jer se glasnogovornica pokajala i javno izjavila da je lagala) s dnevnog reda.

Stoga oporbeni vijećnici sada traže izvještaja da im se podnesu za prošlu i 2014. godinu. Ako to ne prođe, onda će tražiti tematsku sjednicu, poručio je vijećnik Marko Pupić Bakrač.

– Koliko god vladajući bili uporni u metenju pod tepih afera vezanih uz JVP i prikrivanju stvarnog stanja unutar postrojbe mi ćemo biti još uporniji da se stvari istjeraju na čistac.

Pošto su naši zahtjevi za podnošenjem izvješća pravno osnovani pitanje je dana kada će zapovjednik JVP Željko Šoša ta izvješća podnijeti vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Zadra te pred njima odgovarati za svoja (ne)djela, dodao je vijećnik Akcije mladih

 

Vijećnici predlagatelji su: Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša, Irena Dragić, Omerka Šarić Frantin, Erol Gaši, Sabina Glasovac, Joso Knez, Željko Mikin, Antun Novoselović , Darko Vrdoljak. Iako među predlagateljima, gradski vijećnik Josip Vlahović nije došao na potpisivanje.





Related Articles

Back to top button