TehnologijaZadne-Izdvojeno

VIDEO: Samsung Galaxy A3, A5 i A7 – najbolji su i najkvalitetniji uređaji u svojoj ‘klasi’

Kada je početkom 2015. godine Samsung predstavljao novu seriju pametnih telefona ‘A’ serije, mnogi nisu očekivali kako će se raditi zapravo o vrlo kvalitetnim uređajima čiji je konačni cilj mlađa publika. Južnokorejski div tako se odlučio poslušati glas javnosti te je predstavio novi ‘unibody’ dizajn sastavljen od najfinije aluminijske legure.

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3Samsung Galaxy A3 Samsung Hrvatska#SamsungGalaxy #SGS #SamsungGalaxyA3

Posted by ZDNews Portal on Thursday, August 6, 2015

Kao što podnaslov sugerira, prvi uređaj kojega smo testirali, Samsung Galaxy A3 težak je svega 110 grama i dimenzija 130.1×65.5×6.9mm. S prednje strane ima 4.5 inčni Super AMOLED display s 245 piksela po inču. Pogoni ga Quad core Snapdragon 410 Adreno 306 (1.2 GHz) procesor. Što se memorije tiče, odnosno RAM-a, on je optimiziran na 1.5 GB, dok je za podatkovni prostor osigurano 16 GB uz opciju dodavanja interne microSD kartice do 64 GB.

Uređaj pogoni stražnja 8 MP (1080p) i prednja 5 MP kamera s LED i HDR opcijama. I dok će neki možda, kada su u pitanju ostali mobilni uređaji žaliti za malim kapacitetom baterije, Samsung Galaxy A3 može se pohvaliti s Li-ion 1900 mAh integriranom baterijom koja uistinu može potrajati satima, ali i danima, ovisno o korištenju samog uređaja. Sam uređaj na sebi ima instaliran Android KitKat 4.4.4 s odlično optimiziranim Touchwizom.
Korištenje interneta na ovom uređaju zasigurno će biti munjevito i brzo, s obzirom na činjenicu da uređaj donosi odličnu podršku za 4G – LTE uređaje, što mu teoretski omogućuje brzinu i do 150 Mb/s.

Sve u svemu, možemo zaključiti kako se radi o vrlo brzom, fluidnom i kvalitetnom uređaju vrlo dobrih performansi koji će, recipročno svojoj cijeni, zasigurno pronaći veliki broj onih koji će ga si ga moći priuštiti, odnosno kupiti.

Plus: Trajanje baterije, brzo punjenje.
Minus: Neizmjenjiva baterija.

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5Samsung Galaxy A5 Samsung Hrvatska#SamsungGalaxy #SGS #SamsungGalaxyA5

Posted by ZDNews Portal on Thursday, August 6, 2015

Još jedan Samsungov uređaj iz ‘A’ serije, popularna ‘petica’ predstavljena je nedavno svjetskoj javnosti. Popularnu ‘peticu’ (151 x 76.2 x 6.3 mm i 141 grama) pogoni Qualcommov Snapdragon 410 (4x Cortex-A53) koji radi na taktu od 1.2 GHz. Radi se o uređaju s 5 inčnim Super AMOLED displayu koji podržava 294 piksela po inču. Pogoni ga 2 GB rama, dok je za internu memoriju osigurano 16 GB, plus, ako želite, istu možete nadograditi s dodatnih 64 GB putem microSD kartice. Kao i ‘trojka’, A5 podršku za 4G LTE do 150 MB/s.

Kada su u pitanju performanse kamere, ovdje je Samsung napravio poveći iskorak u odnosu na konkurenciju. Naime, ‘petica’ ima 13 MP kameru koja je u stanju reproducirati uistinu visokokvalitetne fotografije, ali i video zapise (1080p). Također, tu je i optimizirana 5 MP prednja kamera koja će napraviti impresivne ‘selfije’ čak i u uvjetima u kojima nema puno svjetlosti. Uređaj pogoni 2300 mAh Li-ion baterija s kojom ćete moći raditi i razgovarati puno više i duže nego na mobilnim uređajima slične ili iste konfiguracije.

Zaključak: Radi se o vrlo impresivnom pametnom telefonu visokih tehnoloških karakteristika.

Plus: Trajanje baterije, brzo punjenje, ekran, kamera, fluidnost os-a.
Minus: Neizmjenjiva baterija.

Samsung Galaxy A7

Samsung Galaxy A7Samsung Galaxy A7 Samsung Hrvatska#SamsungGalaxy #SGS #SamsungGalaxyA7

Posted by ZDNews Portal on Thursday, August 6, 2015

Posljednji uređaj iz A serije koji je trenutno dostupan u Hrvatskoj upravo je Samsung Galaxy A7. Pogoni ga octa-core Exynos 5430 Mali-T628 procesor s radnim taktom od 1.8 GHz. Tu je i 5.5 inčni Super AMOLED display koji radi punom sjaju Full-HD tehnologije (1080×1920), dok ekran sadrži nevjerojatnih 401 piksela po inču. Na samom vrhu display-a, nalazi se Gorilla Glass 4 staklo, baš kao i na najnovijim Samsung Galaxy S6 i S6 Edge uređajima. Kao i na ‘trici’ i ‘petici’, u ‘sedmicu’ je moguće dodati dodatnih 64 GB putem microSD kartice.

Uređaj dolazi sa stražnjom 13 MP (1080p) i prednjom 5 MP kamerom. Iako o samoj kameri ponajviše govore same fotografije napravljene s ovim uređajem, za istaknuti je nevjerojatna preciznost, oštrina, fokus i kvaliteta s kojom se može pohvaliti ‘sedmica’. Kada je riječ o video zapisima, također se radi o vrlo kvalitetnom snimanju, čak i po uvjetima niže razine svjetlosti.
Sve u svemu, radi se o trenutno najboljem uređaju iz A serije koje smo do sad imali prilike testirati.

Plus: Trajanje baterije, brzo punjenje, ekran, kamera, video snimanje, dizajn, ergonomija, led bljeskalica, fluidnost os-a.
Minus: Neizmjenjiva baterija.

Samsung Galaxy A3, A5 i A7Samsung Galaxy A3, A5 i A7 Samsung Hrvatska#SamsungGalaxy #SGS #SamsungGalaxyA5 #SamsungGalaxyA3 #SamsungGalaxyA7

Posted by ZDNews Portal on Thursday, August 6, 2015


Više o Samsung Galaxy A seriji možete pronači na službenim stranicama Samsunga, ili klikom ovdje.





Related Articles

Back to top button