ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO – Ovo su video zapisi anonimnog autora o Renu Sinovčiću; Policija potvrdila da se na Znetu objavljuju laži

Reno Sinovčić, kandidat za gradonačelnika Zadra
Reno Sinovčić, kandidat za gradonačelnika Zadra

Novi video zapisi, anonimnog autora kodnog imena “Ratni profiter” opet su glavna tema u Zadru. Ovaj put glavna uloga u dva video zapisa koji su nedavno uploadani na YouTube, pripala je vlasniku medijske kuće VOX d.o.o. i kandidatu za gradonačelnika Zadra, Renu Sinovčiću.

Slijedom objave video zapisa, lokalni “portal” Znet, čije tekstove danas potpisuje “Redakcija”, objavio je čitavu seriju netočnih i lažnih podataka na svojoj naslovnici. Tako je, primjerice, “Redakcija” objavila informaciju kako “Zbog cijelog niza ozbiljnih prijetnji, izazivanja nereda, javnog poticanja na nasilje i mržnju, odavanja službene tajne, povrede prava privatnosti, te drugih kaznenih djela sadržanih ili potaknutih sadržajem video uradaka koji su posljednjih dana od zasad nepoznate osobe ili osoba plasirani na servisu YouTube, isti su odnedavno na obradi u zadarskoj policiji, odnosno Državnom odvjetništvu.”

Naravno, ovo sve je demantirala PU zadarska u svom službenom priopćenju koje je dostavljeno redakciji ZDNews.hr-a.

Pročitajmo prvo što je na portalu Znet, koji je odnedavno u vlasništvu izvjesnog i javnosti nepoznatog Mladena Kurjaka objavljeno:

 

Zbog cijelog niza ozbiljnih prijetnji, izazivanja nereda, javnog poticanja na nasilje i mržnju, odavanja službene tajne, povrede prava privatnosti, te drugih kaznenih djela sadržanih ili potaknutih sadržajem video uradaka koji su posljednjih dana od zasad nepoznate osobe ili osoba plasirani na servisu YouTube, isti su odnedavno na obradi u zadarskoj policiji, odnosno Državnom odvjetništvu.

Ispituje se identitet autora koji se krije iza nadimka “Ratni profiter”, a od Googleovog servisa YouTube zatražen je ispis svih IP adresa s kojih su upućene prijetnje brojnim Zadranima i njihovim obiteljima.

Brojni Zadrani podigli su ili se tek pripremaju podići i privatne tužbe protiv YouTubea, odnosno Googlea, te vrlo skoro – poznatog počinitelja, autora kriminalno-političkih uradaka.

Očekuje se vrlo skoro i najzanimljivije pitanje u cijeloj dosad viđenoj “akciji” na YouTubeu – tko je krtica u PU zadarskoj, tko “mozak operacije”, a tko nalogodavac?

Opširnije o skandalu koji će tek potresti Zadar, sutra ujutro…

Slijednom ovih objava na Kurjakovom portalu, od PU zadarske smo zatražili očitovanje o svemu. Samo desetak minuta nakon službenog upita, stigao je odgovor kojega potpisuje Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, koji je još jednom potvrdio kako se na portalu Znet plasiraju lažne i netočne informacije:

  Poštovani, Policijska uprava zadarska ne komentira sadržaje pojedinih medijskih napisa ili vijesti. U ovom trenutku u ovoj policijskoj upravi ne provodi se kriminalističko istraživanje na koje se odnosi Vaš upit niti se pojedini policijski službenici Policijske uprave zadarske mogu dovesti u vezu s navodima na koje se pozivate.

                 S poštovanjem, Elis Žodan

Podsjetimo, Arijana Baraba i njena tvrtka Medium d.o.o., koja mnogim radnicima još uvijek duguje pozamašne svote novca, iza sebe ima poveću povijest objavljivanja lažnih i klevetničkih informacija. Tako je Baraba u ožujku 2012. godine objavila članak u kojem je napisano sljedeće “Od danas su portal ZDNews.hr, Marko Pupić Bakrač i Hrvoje Bajlo predmet krim policije”. Ovaj Barabin pamflet ubrzo je još jednom demantirala ažurna PU zadarska kazavši kako ni portal ZDNews.hr, ni Marko Pupić Bakrač ni Hrvoje Bajlo NISU pod nikakvim istražnim radnjama krim policije.

Poštovani, u ovom trenutku nikakvo istraživanje nije u tijeku.
Pozdrav, Elis – stoji u službenom priopćenju Policije.

Iako smo do zaključka ovog članka pokušali doći do komentara Rena Sinovčića, kako bi čuli i njegovu stranu priče, to nam nije pošlo za rukom.

Video zapis 1 (napomena: video zapis se nalazi na Googleovom serveru): http://www.youtube.com/watch?v=4P4CF6ModOc

Video zapis 2 (napomena: video zapis se nalazi na Googleovom serveru): http://www.youtube.com/watch?v=c2zenxN6iyY





Related Articles

Back to top button