IzdvojenoZadar

VIDEO | Ogorčeni stanari Vruljice: Pogledajte kako se ovdje “radi”, na gradilištu je nekoliko radnika i jedan bager”

Nezadovoljni stanovnici koji žive u dijelu grada kod Vruljice uputili su na redakcijski e-mail portala ZADAR News jutros video snimku i popratni tekst te su jasno ukazali na neučinkovitost i prije svega sporost u izvođenju radova na jednoj od vitalnijih prometnica u gradu.

“Nije normalno da već više od mjesec dana promet kroz ovaj dio grada ne funkcionira. Neka nama koji tu živimo gradonačelnik Branko Dukić objasni zbog čega se na gradilištu nalazi svega nekoliko radnika i jedan radni bager u osmosatnoj smjeni? Zbog čega radnici ne rade u drugoj i trećoj smjeni? Je li vama normalno da se u jednom danu na poslu pojavi doslovno 5 radnika i da bager prvi put upale u podne? Ako je to vama normalno, nama nije. Ovo nema veze s mozgom, kao ni činjenica da su pošišali 40 godina stare fafarikule i da prije toga nisu pitali građane ovog dijela grada, oko Vruljice što mi mislimo o tome. Molim vas da objavite ovaj tekst i video snimku koju smo snimili jutros da naši sugrađani vide što se ovdje događa i tko pere naš novac.”, stoji u dopisu kojega potpisuje troje stanovnika predjela oko Vruljice, a čiji su podaci poznati redakciji portala ZADAR News.

Razgovarali smo i s nekoliko zadarskih taksista koji također upozoravaju na gorući problem, a taj je da se radovi izvode iznimno sporo. Naglasili su i kako im je radi zatvorenih prometnica ugrožena egzistencija

“Ovo je normalno samo u Zadru. Prokopali su pola grada, od Bulevara, Put Nina, Vruljice i ne znam gdje još ne. Ali, da stvar bude gora, ceste su iskopane, ali nitko na njima ne radi i to tako stoji više od mjesec dana. Apeliramo na gradonačelnika da napravi sve što je u njegovoj moći da se normalizira promet kako bi svi mogli normalno prometovati gradom. Ovo nema nikakvog smisla, mi da bi došli do Put Petrića moramo napraviti duplo veći krug, a da ne govorim o drugim lokacijama na koje niti ne možemo doći. Čisti Apsurdistan. Vjerujem da je ovo jedino moguće u Zadru.”, kazali su nam zadarski taksisti koji su željeli ostati anonimni.


U Zadru su blokirane prometnice, a na gradilištima danima nema radnika

Na naš upit zašto ne žele otkriti svoj identitet javnosti, dali su logičan odgovor.

“Mi od Grada Zadra dobijamo licence za taksi vožnju. Baš bi krasno bilo da pričamo ovo što pričamo, pa da sutra dođemo od njih tražiti licencu. Zaključite sami bismo li je dobili?”, kazali su.

I uistinu, radovi koji su započeti na dijelu ceste prema ulici Put Nina i dalje stoje i na terenu se gotovo pa ništa ne dešava. Također, uvidom u snimke koje nam je poslao čitatelj koji živi na Vruljici, isto tako se da zaključiti kako se radovi izvode užasno sporo.

Iako smo gradonačelniku poslali upit o ovom problemu, do zaključka ovog članka nismo dobili odgovor na pitanje kada će se normalizirati promet na gore spomenutim prometnicama.





Related Articles

Back to top button