VIDEO: Objavljena sramotna snimka na kojoj se David Ricov gađa i maže s hranom, Božidar Longin inzistira na rješavanju problema

0

David Ricov, uhljeb koji je kao konobar dobio posao u Malom Arsenalu, inače sagrađenom 1243. godine, objavio je jučer kako će tužiti sve one novinare koji su se usudili pisati činjenice o njegovom zapošljavanju koje je provedeno bez javnog natječaja.

I dok se Ricov danima naslikava sa svojom šeficom Renatom Peroš po zadarskoj Kalelargi, brojni Zadrani potpisuju javnu peticiju u kojoj se traži smjena gore navedenog dvojca.

>> Uguglali smo Davida Ricova: Vrijeđao je kolege, nije napisao ili uglazbio niti jednu pjesmu i krivo je otpjevao obradu Kamene Dalmacije

U javnost je u međuvremenu izašla i video snimka na kojoj se Ricov gađa i maže hranom, prolijeva alkoholom i radi raznorazne vratolomije nedostojne nagrade Grba Grada Zadra.

Nadalje, kao što je već poznato, Ricov je u fokus javnosti došao kada je ZADAR News objavio članak koji se temelji na njegovo objavi na Facebooku, a u kojoj je vrijeđao zadarske glazbenike, kazavši da ne pjevaju, nego da revu. Njegov ispad javno je osudio i Mladen Grdović kazavši mu u komentarima kako mora poštovati svoje kolege.

Zlatko Begonja: David Ricov bit će smijenjen

U međuvremenu, promptno je reagirao zadarski župan, Božidar Longin koji je smijenio Muzejsko vijeće te je postavio novo, a na čijem čelu je od prije nekoliko dana sveučilišni profesor Zlatko Begona. On je najavio kako će Ricov biti smijenjen s funkcije koju obnaša, a hoće li to tako i biti, pokazat će vrijeme. Redakcija portala ZADAR News jučer je zaprimila e-mail župana Božidara Longina koji je rekao kako će inzistirati na odgovornom ponašanju svih svojih suradnika, kao i zaposlenika Muzeja. Kazao je i kako je zadatak novog Muzejskog vijeća da nadzire rad te ustanove.

>> POGLEDAJTE FOTOEKSKLUZIV: Je li ovo razlog zašto je konobar David Ricov uhljebljen u Malom Arsenalu?

Božidar Longin inzistira na poštivanju hijerarhije i rješavanju problema

”Smatram da svi mi koji smo dužnosnici i javni djelatnici, svojim ponašanjem, djelovanjem i izjavama moramo pružati jedan pozitivan primjer javnosti. Moramo raditi kvalitetno i odgovorno te takvo ponašanje očekujem od svojih suradnika, kao i zaposlenika Županije te svih naših ustanova. S ciljem transparentnog i učinkovitog rada, imenovao sam novo Muzejsko vijeće Narodnog muzeja Zadar na čijem čelu će biti sveučilišni profesor Zlatko Begonja. Smatram da se radi o kvalificiranoj i iznimno ozbiljnoj osobi i vjerujem da će na stručan i odgovoran način obnašati povjerenu funkciju. Zadatak Muzejskog vijeća je da nadzire rad ustanove i da o tome redovno izvještava resornog pročelnika. Smatram da mora postojati jasna hijerarhija i odgovornost. Iz tog razloga sva upravna vijeća županijskih ustanova trebaju dostaviti dnevni red i zapisnik sa svake sjednice resornim pročelnicima, a onda će oni najvažnije informacije dostaviti meni kao županu”, stoji u e-mailu kojega je zadarski župan Božidar Longin poslao redakciji portala ZADAR News.

Komentari

komentari

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here