ZADAR Sport

VIDEO – Na pressici ni riječi o ostavci Borisa Skroće i Branka Skroče

Stanje u Košarkaškom klubu Zadar dva dana nakon najvećeg poraza otkako se klub natječe u ABA ligi nije bolje. Čak štoviše, joše je i gore. Osim što dva igrača koja imaju ugovor s klubom, Maj Kovačević i Igor Marić ne smiju nastupati za klub koji su potpisali, Boris Skroće i Branko Skroče ni jednom riječju nisu se osvrnuli na poraz Zadra protiv Cedevite. A da stvar bude zanimljivija, na press konferenciji nitko od novinara nije ni postavio pitanje odgovornosti generalnog i sportskog direktora kluba.

– KK Zadar je predao sve potrebne dokumente u potrebno vrijeme za registraciju dvojice igrača. Imamo negativan odgovor iz HKS-a, odnosno nemamo nikakav odgovor. Ono na što se mi pozivamo je zakon o predstečajnoj nagodbi koji je KK Zadar završio i za koji ima sudsku presudu i za koje misli da bi institucije koje rade u Hrvatskoj državi morale poštovati, kao što i mi poštujemo zakon o predstečajnoj nagodbi.

Trenutno imamo ozbiljan problem oko neregistracije te dvojice igrača i mogu reći da će KK Zadar krenuti u tužbu protiv Hrvatskog košarkaškog saveza i pokušati se pravnim putem zaštitit jer mislimo da smo mi u pravu. Tražimo od institucija države Hrvatske da poštuju taj zakon. Tome u prilog imamo i mišljenje od 2. kolovoza 2016. godine kojim je Ministarstvo pravoduđa dalo pozitivno mišljenje u korist KK Zadar. Nema institucije u Hrvatskoj koja može reći da to nju ne interesira. Interesira i interesirat će – kaže Boris Skroće.

Što će biti s Kovačevićem i Marićem, oni treniraju. Što nakon ovoga?

– Vidjet ćemo što će biti s time. Treba vidjeti kakva će biti situacija iz Hrvatskog košarkaškog saveza. Mi smo za to da sjednemo za stol i razgovaramo – kazao je Boris Skroće.

U četvrtak ste rekli da imate mailove potvrde i potpise suglasnosti klubova da se dvojica igrača Kovačević i Marić mogu registrirati, što se promijenilo dan nakon i zašto oni nisu registrirani?

– Imali smo suglasnost svih klubova osim Cibone. Promijenilo se to što… ne bih točno mogao reći što se promijenilo, ali došlo je do nekakvih promjena. Na čiji pritisak? Na tu temu smo i jutros razgovarali s ABA ligom i vidjet ćemo danas ili sutra hoće li ABA liga pristati da oni igraju regionalnu ligu, ali svakako ih želimo registrirati i za Prvenstvo Hrvatske – opet će Skroće.

Je li vam netko izjavio uoči utakmice sa Crvenom zvezdom da će dojica igrača moći igrati utakmicu?

– Da.

Tko?

– Sportski direktor i direktor ABA lige – kazao je Skroće.

Nitko nije kriv

Tako ispada kako nitko nije kriv za to što klub ne isplaćuje svoje obveze, tako nitko nije kriv ni radi činjenice da je klub i dalje pod blokadom FIBA-e, nitko nije ni kriv što Kovačević i Marić ne smiju nastupati za klub iako su plaćeni i pod ugovorom. Nitko nije kriv ni za što kao i uvijek kada je u pitanju KK Zadar.

Više u video prilogu:





Related Articles

Back to top button