Iz Klape Puntamika stižu nove, dobre vijesti. Pjesma Leti bili galebe, u izdanju Croatia recordsa, predstavljena je javnosti 31. svibnja. Priopćenje Klape Puntamike, kao i video spot, prenosimo u cijelosti.

“Leti tico priko mora, priko mora i planina, kuda pođeš svitu reci ova stina ka mati mi mila… Prvi stihovi nove autorske pjesme Denisa Maričića Dende, Frontmena i skladatelja Klape Puntamika koju klapa izvodi u suradnji s Branom Lergom, a u izdanju Croatia Recordsa najbolje opisuju ono što je zajedničko nama koji živimo ovdje i našim iseljenicima… To naše stijenje i kamenje, more, školji, planine, sve ono što nosimo duboko u sebi, satkano je u ovu pjesmu. Pjesmu dva prijatelja, jednog koji svakodnevno diše mirise i boje Zadra i Dalmacije, a drugog iseljenika, koji se Domovini tek rijetko vraća iz dijaspore. Brane Lerga solist je i voditelj popularnog hrvatskog banda u dijaspori, Grupe Nova iz New Jersyja.

Šetnja zavičajem ove dvojice prijatelja, koji galebovim okom promatraju svu ljepotu loze, masline, morskih hridi, drače, na našim otocima, priobalju i u ruralnom dijelu Dalmacije, uz Dendinu glazbu, aranžman Marina Seke, maštoviti vokalni aranžman Jure Perice, maestralno odsvirane gitare Renata Babića, te mix i mastering producenta Igora Ivanovića, jamac je novoga hita klape.

Svu ljepotu Fortice, na ulazu u Povljanski kanal, Raštana Donjih i Kamenjaka iznad Vranskog jezera, te šetnje od Biloga Briga do Dikla i Puntamike, uz najljepši zalaz Sunca iza zvonika Svete Stošije, , svojom je kamerom i ovaj put budno pratio Ivan Grancarić Granco iz Septem Productionsa, u suradnji s Marinom Gospićem.

Posebna zahvalnost upućena je KUD Sveti Ivan Glavosjek iz Raštana Donjih te njihovoj voditeljici Vesni Matešić na predivnoj suradnji i srdačnom gostoprimstvu.

Na temeljima Dendine kultne pjesme Oči boje lavande rasla je priča o Klapi Puntamika. Veliki hit Tija bi te svojom zvat, čije stihove potpisuje Sanja Tafra, autorica poznate Zore Bile, Kiše ( Tribam te), Još ne mogu pristat volit, a s kojom klapa najavljuje i novu suradnju, otvorili su put Plavom anđelu, Lipoj i divljoj, Još me bura Velebitom nosi, U po noći, Moja ljubav najveća, Ja ću te poljupcem budit, Ti me nisi voljela i mnogim drugim pjesmama.

Etno izričaj ove pjesme, Leti bili galebe, još je izraženiji nego u Buri, a pjesma se tematski i ritmom naslanja na ranije velike hitove Denisa Maričića Dende Pivaj Dalmacijo, Ajmo šampioni, Dalmatinko, Zvonu zvona, koje je skupa s bratom Pinom Maričićem pjevao u nekoć vrlo poznatom i popularnom zadarskom duetu.

Svu širinu stilova, izričaja i ritmova klapa će uskoro pokazati i glazbenim izletom u Hercegovinu, gdje će s pjesmom Dva kamena, zasigurno osvojiti srca tamošnje publike. Ova nepredvidiva i stilovima vrlo šarolika zadarska klapa, kojoj je izazov istraživati granice i mogućnosti klapske pjesme, s neskrivenim veseljem prilazi novim projektima. Već se tako mogu nazrijeti konture drugog albuma klape.

Dotle, uz žestoki dalmatinski klapski pop, u pjesmi o galebu, koji simbolizira Hajduka i Zadar, Torcidu i Tornado, uživat ćemo čista srca i pune duše.

S rukama podignutim k nebu, nebu koje čuva naš bili galeb.”

Komentari

komentari

1 komentar

  1. Poštovani, ja sam zajmodavac u inozemstvu, odlučio sam dati kratkoročne, srednjoročne i dugoročne zajmove za poštene ljude koji, unatoč mjesečnim prihodima, bore se da zadovolje svoje osnovne potrebe. Kamatna stopa na kredite je 2% cjelokupnih zajmova i uvjeta ponude kredita vrlo su jednostavni. Traženi krediti dobiveni su u roku od nekoliko sati nakon podnošenja zahtjeva. Ako nas zainteresirani kontaktirajte putem ove e-pošte (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here