ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO: Kapoviću prijete: “Tako ti Alaha, dovest ćemo te do prosjačkog štapa”

Josip Bašić u krupnom planu
Josip Bašić u krupnom planu

– Oj Kiki, Kiki, tako ti Alaha, dovest ću te Kiki do prosjačkog štapa – odjekivalo je ovih dana restoranom Paradiso na Viru, a portal ZDNews.hr u posjedu je ekskluzivne video snimke koje isto i potvrđuju. Pretpostavljate, spomenuti Kiki je Kristijan Kapović, načelnik jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj, a oni koji su na ovaj, očito bogohulni i nekulturan, odnosno po nekima prijeteći način zagovarali progon načelnika Vira, članovi su famozne udruge “Vir bez podjela”. U krupnom planu nalazi se Josip Bašić, predsjednik navedene udruge koji godinama predvodi političku i aktivističku frakciju na otoku Viru,  koja godinama pokušava diskreditirati načelnika Kapovića, ali i članove njegove uže i šire obitelji – kaže naš sugovornik koji je želio ostati anoniman. To se vidi i po objavama na Facebook stranicama same udruge, ali i stranice “Virski glas razuma” na kojoj se objavljuju teške uvrede i prijetnje samom Kapoviću.

Virani ne prepoznaju “Vir bez podjela” i vjeruju Kristijanu Kapoviću

Ima li u spomenutom videu elemenata kaznenog dijela, odnosno prijetnji, kazat će policija, međutim, ostaje jasno kako udruga kojoj je na čelu Josip Bašić ne bira ni riječi ni sredstva kada su napadi na načelnika Vira u pitanju. Kako doznajemo, samom načelniku, odnosno na objektima i poslovnim prostorima kojima isti raspolaže, nanesena je višestruka materijalna šteta u posljednjih nekoliko godina. Iza svega, prema iskazima našem sugovornika, inače dobro upućenog u situaciju na Viru, stoji gore spomenuta udruga koja, unatoč bjesomučnim pokušajima, na prošlim lokalnim izborima nije uspjela smijeniti Kristijana Kapovića, ali ni osigurati većinu u Općinskom vijeću, što znači da ih većina Virana zapravo ne prepoznaje i ne vidi kao osobe koje bi željeli vidjeti na čelu ove uspješne općine.

Tko je uništavao Kapovićevu imovinu?

Prijetnja kako će Kapovića dovesti do prosjačkog štapa možda se odnosi na uništavanje njegove imovine, koja je uistinu u posljednjih nekoliko mjeseci višestruko devastirana, o čemu je obaviještena javnost, ali i zadarska policija koja nije uspjela pronaći počinitelje. Nalaze li se na video uratku oni koji su razbijali po Viru, zaključite sami.





Related Articles

Back to top button