112IzdvojenoVijestiZadar

EKSKLUZIVNI VIDEO – Drama u zadarskoj luci: Jedrenjaku otkazale komande, izbjegnut pomorski incident

Jučer oko 18 sati u zadarskoj luci umalo se dogodio pomorski incident. Srećom, sve je prošlo u redu unatoč tome što je cijela situacija izgledala dramatično.

Naime, turistički brod koji je s vrlo čudnim kretnjama ušao u zadarsku luku pored Đige, odjednom je počeo ispuštati crni dim, a da nešto definitivno nije u redu nagovijestio je vrlo glasni zvuk motora koji se mogao se čuti sve do mosta. Tako je veliki broj turista i građana s čuđenjem gledao što će se dogoditi s plavim jedrenjakom s kojim očito nešto nije bilo u redu. Igrom slučaja, reporter portala ZADAR News našao se na mjestu događaja, te je isti emitiran uživo putem naše Facebook stranice.

A da nešto uistinu nije bilo u redu s brodom, bilo je i više nego jasno nakon što je brod (nekoliko puta za redom u razmaku od 5 minuta) triput kratko zatrubio, što u prijevodu znači “moji strojevi rade krmom”. Nakon više od 20 minuta mučenja, jedrenjak se, unatoč jakom jugu više puta okretao oko svoje osi pokušavši pronaći rješenje. Uz tešku muku u tome je i uspio. Pronašao je svoju ‘mirnu luku’ što se uz jedvite muke privezao uz jedan brod koji je već bio privezan uz obalu.

Više pogledajte u video zapisu:





Related Articles

Back to top button