IzdvojenoZadar

VIDEO – Brane Lerga predstavio pjesmu ‘Otišla je ljube moja’

Pjesma Otišla je ljube moja, u izdanju Croatia Records, ljubavna je pjesma koju izvodi popularni hrvatski pjevač iz dijaspore, Brane Lerga, zajedno sa Grupom Nova iz New Yorka. Grupa Nova je poznati hrvatsko – američki vokalno – instrumentalni sastav , koji dugi niz godina, nastupa među Hrvatima u Sjevernoj Americi, a čine je frontman Brane Lerga, vokal Dragana Grgas, gitarist Marko Teković, bas gitarist Dare Jelčić, klavijaturist Ivica Gašparić, te Žan Tetičković na bubnjevima.

Pjesma nastala u DMD Glazbenoj manufakturi, nastavak je suradnje s Branom Lergom započetom pjesmom Leti Bili galebe, koju izvodi zajedno s Klapom Puntamika, a i najava ljubavne pjesme sa Neretve, naslova Dva Kamena, kojom će, u ljubavnom zanosu naši pjevači prošetati do juga Hrvatske.

Dalmatinski pop obilježje je ove pjesme, a u pripremi je još nekoliko pjesama, uz lagani zvuk tamburice i uz domoljubnu tematiku, gdje će se naši sunarodnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država, vratiti stilom i zvukom izričaju i trendovima domaće pop glazbe.

Glazbu za pjesmu napisao je Denis Maričić Dendo, koji potpisuje i stihove zajedno sa Lovrom Boticom. U snimanju pjesme sudjelovali su i Renato Babić Renči s gitarama, Antonija Bašić i Denis Maričić Dendo kao prateći vokali, Marin Gospić i Toni Kogoj snimke dronom u video spotu, kojeg je na majstorski način posložio Eugen Kogoj iz zadarskog Studia G. Aranžman potpisuje Saša Gajić, a mix i mastering djelo je maestra Igora Ivanovića.

Ženska uloga u spotu pripala je poznatoj hrvatskoj manekenki, zanosnoj Valentini Pleša.

Spot je sniman na prelijepim lokacijama Grada Zadra, na Foši, Kalelargi, na Rivi i Donatu, na Muraju, Branimirovoj i Trpimirovoj obali, na  Uskoku i Sfingi, uvali Dražanica, zatim u kraljevskom Ninu, na Kraljičinoj plaži te konačno u Vrsima, sve do Duboke Drage s pogledom na Velebit.

Vjerujući da će pjesma Otišla je ljube moja, naći svoj put do slušatelja, kako u Domovini, tako i u iseljeništvu, Brane Legra najavljuje i album Grupe Nova, radujući se suradnji s Klapom Puntamika i drugim poznatim hrvatskim izvođačima.

Brane Legra & Grupa Nova – Otišla je ljube moja

Glazba: Denis Maričić Dendo

Tekst: Denis Maričić Dendo i Lovre Botica

Aranžman: Saša Gajić

Mix i mastering: Igor Ivanović

Audio: Studio Ivana Grancarića, Zadar.

Video: Studio G, Eugen Kogoj, Zadar.

Manekenka: Valentina Pleša

Izvršni producent: Denis Maričić Dendo





Related Articles

Back to top button