ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO Bilić: Vaš glas je presudan, jeste li za promjene ili prodane umirovljenike, Kalmetu, Livakovića i slične sumnjive likove?

Ivo Bilić
Ivo Bilić

Bilić: “O Zadru će se odlučivati u Zadru! A ako će se za neke državne projekte odlučivati, po naravi stvari, u Zagrebu, ja poručujem: Bolje u Zagrebu nego u Lihtenštajnu!“

U emisiji „Izbori 2013.“ TV Vox-a gostovali su kandidat za gradonačelnika Zadra Ivo Bilić, te kandidatkinje za dogradonačelnička mjesta Sabina Glasovac i Ljiljana Klarin.

Spomenuvši HDZ-ovog koalicijskog partnera HSU Bilić je rekao: “Politička korupcija je kad jedna stranka ide u koaliciju a šef te stranke temeljem toga dobije posao. Što je to nego politička korupcija.”

Bilić je u kontekstu Gaženice spomenuo Božidara Kalmetu i Zdravka Livakovića te postavio retoričko pitanje: “Kako je moguće da i kod Gaženice, najvećeg državnog projekta, koji će biti završen, prema mojim informacijama osobe iz tog istog miljea imaju i tamo svoje pipke?”

Sabina Glasovac je rekla kako se zadarski HDZ nema s ničim pohvaliti u proteklom četverogodišnjem mandatu, pa su na izbore izašli s licemjernom strategijom traženja vanjskog neprijatelja jer nisu ništa napravili u proteklom mandatu.

“S obzirom da nemaju ništa ostvareno, oni nam poručuju: nemojte nas pitati što smo učinili, odnosno nismo učinili u protekle četiri godine, nemojte nas pitati što smo učinili s novcima od prireza, zašto nisu otvorena radna mjesta kroz GZ Crno, tko je uništio KK Zadar i tko će za to odgovarati, zašto najskuplje plaćamo popravak prometnica, a one su sve u rupama, zašto smo skupo platili moroskok koji je nestao, zašto smo skupo platili morske orgulje koje ne sviraju i spomenik suncu koji ne sija…samo nas nemojte ništa pitati. A da nas ne biste pitali, mi ćemo reći krivci su negdje drugdje, kriva je vlada. Ja vjerujem da građani ovaj put ipak neće nasjesti”, kazala je Glasovac.

Kalmeta je u svom ministarstvu ostavio 50 milijari kuna duga i totalni nered

Glasovac je dodala i sljedeće: “O protukandidatu Ive Bilića dovoljno govori podatak da je, u svom resoru, dok je bio ministar, ostavio više od 50 milijardi kuna duga i totalni nered u firmama koje su bile pod njegovom ingerencijom. Hoćete HAC, hoćete Croatia Airlines, HC, HŽ…to je ostavština Božidara Kalmete u resornom ministarstvu. A ostavština Zvonimira Vrančića koji se sada kandidira za dogradonačelnika je 120 milijuna kuna duga u gradskoj blagajni. Jesu li to ljudi kojima želimo dati da nas dalje vode?”

Spomenula je i četvrtu rekonstrukciju križanja na Žmirićima kojeg ovog puta rekonstruiraju, vjerovali ili ne Hrvatske Ceste i Grad Zadar. Pogoduje li se tamo nekom radi budućeg privatnog biznisa, odnosno trgovinskog centra i benzinske postaje?

“Postavlja se pitanje, kada radite prometnu infrastrukturu, zašto je radite. Imamo primjer s raskrižjem na Žmirićima gdje je prvobitno trebao biti kružni tok, međutim, četvrti put se ide u rekonstrukciju u dvije godine. Navodno se odustaje od kružnog toka, pitanje je i kako će se to reflektirati na promet, a neki glasovi govore da se četvrti put ide u rekonstrukciju da bi se omogućila infrastruktura za jedan lijepi veliki trgovački centar i jednu lijepu benzinsku crpku koja bi tamo trebala osvanuti, ali živi bili pa vidjeli. Nadam se da su to samo zli jezici.”, kazala je za kraj Glasovac.





Related Articles

Back to top button