ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Vidaković: Jusup je sa Zadrom osvojio najvrjedniji trofej i ja to poštujem

1505591_10152098884821225_1203633447_nVečeras se u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 18 sati igra utakmica 6. kola Lige za prvaka između Zadra i Zagreba. Trener Zadra Rajko Vidaković najavljuje maksimalno zalaganje svoje momčadi koja bi trebala rezultirati s dva nova boda.

‘U dobrom smo ritmu i nizu od šest pobjeda. Svjesni smo da svaki niz mora stati. Nadamo se da to neće biti protiv Zagreba. Radimo na tome i maksimalno ozbiljno se spremamo. Zagreb bi posebno naglasio radi njihovog trenera Danijela Jusupa koji pozna ovu sredinu i ovaj klub i donio je najvrjedniji trofej Zadru. U svojim redovima na raspolaganju tri zadarska dečka, Segarića, Novačića i Marčinkovića, a svi znamo kako igraju Zadrani iz drugih klubova protiv Zadra i s kojom strašću dolaze igrati protiv nas. Zagreb je ekipa koja forsira timsku igru. U obrani su jako agresivni i s dosta taktičkih varijanti. Ne raspadaju se u pojedinim fazama utakmice, a to od nas traži 40 minuta koncentracije i igre na maksimumu da bi došli do dva boda.
Najveća opasnost prijeti od Halilovića, ali oni igraju timski i svaki put neko drugi iskoči. Za takve je momčadi teško spremati taktiku.

Zagreb posebno cijeni zbog trenera Danijela Jusupa.

– On poznaje ovu sredinu i ovaj klub. Donio je najvrjedniji trofej Zadru. Danijel Jusup je moj prvi trener i upravo on je prvi usudio košarkašku strast u mene. Zato imam poseban motiv igrati protiv njega,

Vidaković nije ‘pao’ na novinarsku provokaciju kako je nadrastao učitelja jer trenira ABA-ligaša, a Jusup klub u razredu više.

– Ne mogu se mjeriti s njim. On je osvojio ABA-ligu, a ja sam bio predzadnji. Istina je da nisam započeo sezonu, ali isto tako ne treba gledati trenutno stanje već čovjekovu karijeru. On je svoje dao ovom klubu i ja to uvijek poštujem, kazao je Vidaković koji je potom predstavio zadarski zdravstveni karton.

– Stanje u momčadi je dobro, više manje svi su zdravi. Kraljević ima sitne probleme sa zglobom, a ostali su zaliječeni.

Mladi zadarski stručnjak poručuje kako u ovom trenutku ni ne pomišlja na startnu jedinicu. Štoviše, upozorava kako Zagreb eventualnim uspjehom na Višnjiku može napasti treće mjesto i ugroziti sudjelovanje Zadra u ABA ligi.





Related Articles

Back to top button