ZadarZadne-Izdvojeno

Vesna Sabolić pristupila Reformistima, dio članova već ogorčen

Vesna Sabolić (Foto: Zadarski list)
Vesna Sabolić (Foto: Zadarski list)

Vesna Sabolić, gradska vijećnica i saborska zastupnica pristupila je Reformistima Radimira Čačića – vijest je ovo koju je danas sama Sabolić potvrdila zadarskim medijima. Izlazak iz HNS-a potvrdila je i Ljiljana Klarin. Povjerenih gradske podružnice HNS-a, Ivo Gregov, kazao je kako bi bilo fer i korektno od Klarin i Sabolić da vrate HNS-u mandat jer ga nisu izborile same, već kao osobe koje su se nalazile na listi HNS-a-

– Ako će do kraja biti korektne, gospođa Sabolić i Klarin, vratit će našoj stranci svoje mandate jer su ih dobile na listi HNS-a, a ne posebno, kao fizičke osobe. Mislim da bi to bilo najpoštenije – kazao je Gregov.

‘Ona je karijerist, strah nas je da ne uništi Reformiste’

S druge pak strane, prijelaz Vesne Sabolić u Reformiste dočekan je negativno i kritički od strane pojedinaca u Čačićevoj stranci u Zadru.

– Gospođa Sabolić je kroz svoj politički vijek u HNS-u radila jedino i isključivo na svojoj osobnoj karijeri i nije je previše bilo briga za stranku i ostale ljude. Vjerujte mi, ovo što govorim nije samo moje mišljenje, nego i mišljenje drugih ljudi koji vam to najvjerojatnije neće reći. S obzirom na karijerističko i nekorektno ponašanje, strah nas je da bi se tako nametljivo Sabolić mogla i dalje ponašati i rasturiti ovo što smo do sad izgradili. Ona je naprosto takva – kazao je izvor iz Reformista za ZDNews.hr.

Nisu je htjeli ni u SDP-u

Podsjetimo, Vesna Sabolić, prema mišljenju građana, ali i prema izjavama članova HNS-a, dolaskom Kukuriku koalicije na vlast, uhljebljena je u Elektru Zadar, što je također izazvalo ogorčenje i vrlo negativne komentare građana Zadra. Za istaknuti je i podatak kako je Sabolić prvotno trebala biti kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika 2013. godine, ali je ta opcija odbijena od strane zadarskog SDP-a koji je HNS-ovcima poručio da ponude drugog kandiata. I ponudili su, Ljiljanu Klarin koja se na listi kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice našla sa Sabinom Glasovac (SDP).





Related Articles

Back to top button