112ZadarZadne-Izdvojeno

“Veseli” mladić popeo se na stablo i tresao ga dok ga nije slomio

STABLO_1379917240Vandalskim činom  slomljeno je  stablo u prolazu između zgrade Državnog arhiva, Pomorske škole i Znanstvene knjižnice i DHM-a,  a nakon pobjedonosnog usklika nepoznatog Tarzana, ostavljena je „umjetničku instalaciju” ispod drugog stabla.

Doznajemo od očevidaca kako je jedan „veseliji” mladić, tijekom “groznice subotnje večeri” popeo se na drvo te ga ljuljao dok se, relativno mlado stablo, nije slomilo.

Društvo u toj “igri iz džungle” pravilo mu je joše troje njih s kojima je bio u društvu.
Niti jedna odgovorna služba u gradu nije jučer primijetila srušeno stablo, policija nema evidentiran slučaj jer im nitko to nije prijavio kao ni Nasadima, a veliko je pitanje tko je zasadio to stablo.

Eko-incident se dogodio na mjestu gdje se vikendom okuplja veliki broj mladih ljudi i uz alkohol se pokušavaju zabaviti. Među njima očito nije bio nitko savjestan tko bi nazvao policiju, koja je, kako su nam rekli u PU zadarskoj, baš u subotu i nedjelju preventivno patrolirala. Ali u Varoši. Tamo su zatekli u dvije noći 12-oro mladih s alkoholom, a dvoje ispod 14 godina koji su bili vani iza 22 sata.
Najveći vikend-tulum na otvorenom, interesantno, nisu vidjeli uz cestu kojom  policijska vozila najviše patroliraju. A tek da su pješice zašli u dvorište Pomorske škole, imali bi pune ruka posla.





Related Articles

Back to top button