ZADAR Sport

VELIČANSTVEN DOČEK FANTELE I MARENIĆA: Ponosni smo što dica ovoga grada!

Zadrani i njihovi gosti su uz “pomoć” Morskih orgulja otpjevali odu, svojim zlatnim jedriličarima, Šimi Fanteli i Igoru Mareniću u znak zahvalnosti za osvojeno odličje na Olimpijskim igrama u Riju! Oplovili su zadarski junaci u klasi “470” odavno i cijeli svijet, međutim, nisku silnih trofeja i pobjedničko postolje koje im je jedino nedostajalo ” dotaknuli” su na obalama Brazila gdje su znali proslaviti veliku sportsku pobjedu… 

Ali se naveliko slavilo na jednoj od najljepših riva na kugli zemaljskoj koja je doslovce gorjela od silnih baklji i radosti koja se zrcalila na licima Fantele i Marenića, koji su “brodili” Pozdravom suncu, čija se podloga nešto ranije užgala od taktova koje je krenula udarati glazbena skupina “Sexymotherfuckers” svojom uspješnicom ” Ajme meni nije mi dobro”! Naravno, nije bilo tako jer su svi uživali u raspoloženju koje se ćutilo s Vitrenjaka odakle je krenuo vatreni konvoj brodica pod zapovjedništvom Šime i Igora, koji su nešto kasnije zakoračili na tu koloritnu staklenu pozornicu, otpozdravljajući nazočnima i cijelom svijetu! 

Veličanstven pak prizor razlegao se u Zadarskom kanalu , naime, u konvoju kojeg je činilo na stotine brodica … More je plamtjelo od brojnih baklja , brodske trube parale su vatrenu ljetnu noć…Nad cijelu svečanost nadvili su se “dronovi”, nezaboravna slika počela je ploviti svijetom, primjetila je Doris Pinčić, zadarska glumica koja je vodila priredbu svečanog dočeka… Rakete su parale nebo… Svoj obol slavlju dala je i “Tovareća muzika” iz Sali, jedinstveni orkestar na svijetu…

Uz zlatne jedriličari na Morskim orguljama su bili i drugi zadarski Olimpijci iz Rija, skakačica u vodu Marcela Marić, jedriličari Petar Cupać i Pavle Kostov, košarkaš Rok Stipčević, strijelac Petar Gorša i i njegov kolega, naš prvi zlatnik Josip Glasnović …Svi skupa ponosni na velik uspjeh svojih sugrađana !

Ajmo ruke, ostavite prostor za ” zlatnike”, pozivala je nježno Doris, dok je oduševljena publika u deliriju uzdisala: ” Ovo nema nigdje na svijetu”! Šime i Igor, nastavili su veselo koračati Pozdravom suncu, primjetne su bile silne emocije koje su prštale oko njih….Bivši zadarski olimpijci okitili su ih lovorovim vijencem… Šime je poveo pjesmu: ” Srce vatreno”, što su svi pokraj njega zdušno prihvatili… Orilo se rivom, a jedriličari su osvanuli na ramenima svojih kolega sportaša….

– Bilo je teških trenutka, najteže ipak prije četiri godine u Londonu kad smo bili šesti i nije išlo kao treba. Ali znali smo da moramo nastaviti i da će doći taj dan i došao je prekjučer i trajat će sljedeće četiri godine. Ponosan sam što sam dite ovoga grada, moga Zadra – kazao je Fantela.

Nimalo manjim Zadraninom osjećao se i Marenić koji je odavno dite Kalelarge…
– Ja i Šime smo petnaest godina u “braku”. Sad sanjamo budni, ovo je bila naša najbolja regata – zaključio je Igor. 

Pisma, ples i baklje nastavili su parati zadarsko nebo….

Foto: 057info





Related Articles

Back to top button