Varalica: YouTube kaznio Davida Ricova jer je kupovao lažne preglede za svoj video spot!

1

David Ricov zadarskoj i široj javnosti poznat je kao uhljeb kojega je zaposlio Narodni muzej u Zadru dok je imao završenu srednju konobarsku školu. Kasnije kada je u Benkovcu završio četvrti stupanj, unaprijeđen je na poziciju komercijalista.

Ono po čemu je Ricov još jednom došao u fokus javnosti je objava njegove nove pjesme “Gospodska kći” koja je, prema dostupnim informacijama došla do 51 tisuću pregleda u nepunih mjesec dana od objavljivanja, iako Ricov na YouTube profilu na kojem je objavio video spot za pjesmu ima svega 71 sljedbenika. 

Prilikom pretrage, YouTube prikazuje 51 tisuću pregleda za pjesmu “Gospodska kći”

Naime, kada u tražilicu na YouTube-u ukucate “David Ricov”, ona izbaci gore spomenutu pjesmu, pored koje stoji broj “51K views”, što znači da video zapis ima 51 tisuću pregleda. Međutim, kada otvorite spomenuti spot dolazite do bitno manjeg broja pregleda. Točnije, otvaranjem videa u opisu istoga piše “35,404 views”, što bi u prijevodu značilo kako je YouTube profil Ricova detektirao kao profil koji je na nelegalan način došao do velikog broja pregleda video zapisa. 

… ali kada otvorite spomenutu pjesmu, broj pregleda je bitno manji jer je YouTube uočio da se radi o lažnim, odnosno kupljenim pregledima, pa je broj istig uklonio, tj. bitno smanjio

Varao je na putnim troškovima na poslu u Narodnom muzeju u Zadru, vara i na YouTube pregledima

A kako je Ricov vjerojatno došao do lažnih pregleda i koji je modus operandi ljudi koji žele imati bitno već broj prikaza od realnog stanja, najbolje je objašnjeno na portalu Glas.ba, a isti članak koji se u najsitnije detalje bavi analizom prijevara u kojima je očito i Ricov imao prste, možete pročitati ovdje. Slično je i s još jednim performansom Ricova. Naime, redikulozna obrada legendarne pjesme “Kamena Dalmacija” u izvedbi Ricova, koji je za tu prigodu čak pomiješao rijči, također broji veliki broj pregleda na YouTube-u, njih čak 100 tisuća, pa se svojevremeno i za nju sumnjalo da je na isti način kao i “Gospodska kći” došla do zapravo nepostojećih, odnosno kupljenih pregleda na YouTube-u.

Vrijeđao zadarske glazbenike, za što se nikad nije ispričao

U fokus zadarske javnosti Ricov je došao preko niza skandala među kojima su i neki koje je prvi otkrio ZADAR News. Zapravo, njegov prvi skandal objavili smo 9. rujna 2017. kada je ovaj performer objavio post na Facebooku u kojem je izvrijeđao zadarske glazbenike za koje je rekao da ne znaju pjevati, odnosno da “revu” (članak je dostupan likom ovdje).

U međuvremenu, Ricov je lažno prijavio prebivalište na otoku Ugljanu, pa je na temelju te prijave primao iznos koji mu nije pripadao. Isti iznos, nakon otkrića ZADAR Newsa morao je vratiti Narodnom muzeju u Zadru.

Gađao se hranom

U javnosti se pojavila i video snimka na kojoj se Ricov polijeva vinom i gađa hranom. Ista snimka emitirana je i na više nacionalnih televizija, a na opće zgražanje cjelokupnog gledateljstva.

ZADAR News naknadno je otkrio kako Ricov živi u socijalnom stanu na Bilom Brigu u vlasništvu Grada Zadra i za to plaća 162,65 kn mjesečno. Unatoč svemu objavljenom, uhljeb Ricov je i dalje zaposlenik Narodnog muzeja u Zadru.

Tražili 200 tisuća kuna od glavnog urednika ZADAR Newsa, pa odustali od tužbe

Koncem 2017., David Ricov, Renata Peroš i Narodni muzej u Zadru tužili su glavnog urednika portala ZADAR News Hrvoja Bajla i tražili naknadu štete od 200 tisuća kuna. Bajlo ih je, prema njihovim navodima u tužbi, svojim objavama na ZADAR Newsu “doveo u ljubavnu vezu”. Krajem travnja, točnije, prije nekoliko dana, lokalni portal 057info objavio je kako su Ricov, Peroš i NMZ odustali od tužbe protiv Bajla što je logičan slijed s obzirom na nelogičnost tužbe. Kako doznajemo, Bajlo će, nakon što su Ricov, Peroš i NMZ odustali od tužbe, od istih tražiti, kako mu i pripada po zakonu, naknadu štete.

Shodno svom uhljebskom statusu, Ricov se, nakon što se domogao sredstava iz proračuna Grada Zadra i Republike Hrvatske prije nekoliko dana na svom Facebooku pohvalio kupnjom novog Citroena.

Komentari

komentari

Podijeli objavu

1 komentar

 1. Izlazite iz financijske krize .. dobili dobro, osigurani, zajmovi i povoljni krediti ovdje, u SAD-u .. dođite k nama da bismo došli k vama ..

  Naša ponuda iznosi samo 4% .00 za određeno razdoblje od 48 mjeseci.

  Naša ponuda vrijedi za sljedeće kategorije:

  * Osobni krediti:

  * Poslovni krediti:

  Moramo vam odgovoriti. Postoji kontakt putem kojeg možete doći do nas: maverickinvestment02@gmail.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here