ZadarZadne-Izdvojeno

USRED ZADRA Thompsonovi plakati zalijepljeni preko osmrtnica

thompsonNepoštovanje, čak i prema preminulima, čije se osmrtnice prije posljednjeg ispračaja objavljuju na belafuškoj ploči koja desetljećima služi jedino i isključivo za objavu osmrtnica, iskazali su proteklih dana oni koji su, očito uz blagoslov organizatora koncerta, zalijepili pola metra širok i nešto malo više dug plakat Marka Perkovića Thompsona na kojemu se nalazi reklama, odnosno najava za pjevačev koncert koji će se 2. kolovoza održati u gradu Ninu. Da stvar bude gora, Thompsonov plakat na Belafuži nije jedino mjesto u Zadru na kojemu su preko osmrtnica polijepljeni spomenuti plakati.

Kako bi o cijeloj priči dobili i službeni odgovor iz Grada Zadra, nazvali smo 208-100, službeni broj Grada na koji se javila muška osoba te nas je pitala koga trebamo. Kad smo objasnili o kojem problemu želimo pitati, rečeno nam je da je za taj dio odgovoran Edo Fantela, voditelj komunalne službe u Gradu Zadru “ali se on nalazi na godišnjem odmoru”, kazao nam je muški glas te nas je prespojio na njegovog zamjenika. S druge strane linije javio se komunalni redar, koji, kada je čuo da razgovara s novinarom, više nije htio razgovarati te nam je dao gospodina Fantelu, koji, eto, više nije na godišnjem odmoru.

Edo Fantela: Nije zabranjeno lijepiti oglase preko osmrtnica

– Ja ne mogu i ne smijem razgovarati s vama dok mi to ne odobri gospođa Marina Mihovilović Pajkin ili Ivana Dadić,  kazao je Fantela. Iako je prvotno odbio dati bilo kakvu izjavu, nakon što smo mu rekli o čemu se radi, kazao je kako bi za taj slučaj trebali kontaktirati izvjesnog Vladu Paleku. – To nije naš dio posla. Ne postoje posebne ploče za osmrtnice i svatko može stavljati bilo koju vrstu oglasa na oglasnim pločama. Nema odluke po kojima je zabranjeno lijepiti bilo kakve oglase čak i preko osmrtnica – kazao je Fantela za ZDNews.hr na naše opće čuđenje.

Bilo kako bilo, mišljenja smo, a vjerujemo da se u tome s nama slaže i većina građana, kako bi Grad Zadar trebao na neki način treba o donijeti uredbu kako i na kojim površinama se smiju lijepiti plakati, bilo da se radi o pjevačima ili nekim drugim događajima, kojih je u Zadru na žalost, iz dana u dan – sve manje i manje.





Related Articles

Back to top button