Zadar

USKORO U ZADRU Sajam “Dalmacijo, sve ti cvitalo” i “Zadarska alka”

Nakon 18 uspješnih izdanja sajma autohtonih hrvatskih proizvoda “Dalmacijo, sve ti cvitalo”, ove godine će Zadar po prvi puta biti domaćin ovog atraktivnog događaja.

Osim sajma, i to 19. po redu, u Zadru na Poljani Pape Pavla Ivana Pavla II će se trčati i alka u kojoj će sudjelovati predstavnici općina Zadarske županije, sportski klubovi, ali i slučajni prolaznici, turisti.

Od organizatora, Centar Fabula iz Splita doznajemo da su ovom projektu punu podršku dali Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra te Obrtnička komora Zadarske županije.

– Sajam “Dalmacijo, sve ti cvitalo…”će predstaviti autohtone proizvode i dati priliku proizvođačima koji svoje kvalitetne domaće proizvode prezentiraju širem tržištu. Na ovoj manifestaciji želimo da se osjeti i doživi cijela Hrvatska kroz mirise i okuse bogate gastro ponude te kroz sliku izvornih hrvatskih suvenira. Svaki proizvod sa sobom nosi povijest područja iz kojeg dolazi, nasljeđe iz davnih vremena koje treba održavati, čuvati i razvijati, kazala nam je Nada Mitić iz Centra Fabula.





Related Articles

Back to top button