112VijestiZadne-Izdvojeno

USKOK proširio istragu protiv Merzel temeljem pisanja ZDNews.hr-a

merzel1USKOK je proširio istragu protiv županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te pranja novca, piše Jutarnji list. Podsjetimo, portal ZDNews.hr izvjestio je ekskluzivno o stanu kupljenom u Zadru na ime svog nećaka (kliknite ovdje za izvorni članak s originalnom dokumentacijom).

Kako je naveo USKOK na svojim internetskim stranicama, osnovano se sumnja da je županica, nakon što je Županijska skupština donijela odluku o prodaji 57,33% poslovnih udjela Županije u društvu Ceste Sisak, od šestookrivljenika, koji je bio zainteresiran za kupnju vlasnika jednog trgovačkog društva zainteresiranog za stjecanje navedenih udjela, zatražila da joj isplati 100.000,00 eura mita kako bi njegovom društvu, osigurala stjecanje navedenih poslovnih udjela. Predan joj je novac i Lovrić Merzel mu je osigurala zaključenje ugovora.

U namjeri prikazivanja da je novac koji je kao mito primila od šestookrivljenika stečen na zakonit način, županica je tijekom 2012. godine sa svojim nećakom, sedmookrivljenikom za 680.074,65 kuna kupila stan u Zadru površine 85,40 m2 s vrtom i dva parkirna mjesta. Preostalim iznosom je platila unutarnje uređenje stana. Formalni vlasnik stana je nećak.

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje privremene mjere zabrane otuđenja i raspolaganja navedenom nekretninom radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom.

merzel2

merzel3

merzel5





Related Articles

Back to top button